Nostalgie troef in snoepwinkeltje de Zoete Doos

TIELRODE – Begin deze maand opende Lotte Wauman aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode snoepwinkeltje de Zoete Doos. Men kan er vooral terecht voor lokale producten.

“Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk vrolijkheid rondom mij en enkel positieve dingen”
Lotte Wauman

“Ik heb er altijd van gedroomd om naast mijn job in het onderwijs (Lotte geeft Nederlands aan anderstaligen red.) een zaak in bijberoep op te starten”, vertelt Lotte Wauman. “Het idee om een nostalgisch winkeltje op te starten is pas concreet geworden naar aanleiding van de aankoop van dit pand met etalage. Tot een jaar of vijftien geleden was hier een tabakswinkel. Het voorbije jaar kleedde ik de etalage gezellig aan en plaatse er steevast enkele spreuken. En ik kreeg daar leuke reacties op.”

In de Zoete Doos verkoopt men vooral lokale producten

Lokale producten

“In gedachten ben ik begonnen met een nostalgisch snoepwinkeltje omdat ik dat zelf superleuk vindt”, stelt Lotte. “Maar dan ben ik ook beginnen nadenken om andere producten in mijn assortiment op te nemen. Daarop besliste ik om enkel lokale producten uit het Waasland te verkopen.”

“Ik droom zelf van een wereld waar we opnieuw maar de straat moeten oversteken om naar de slager te gaan, even verder bij de boer om groenten en patatten enzovoort, dat vind ik superfijn. Daarom ben ik wat beginnen rondzoeken in de streek naar producten die mij aanspraken. Ook omdat ik naar pakketjes of geschenkmanden toe iets wil doen.”

“Omdat ik zelf een koffiedrinker was ik in ieder geval van plan om koffie in het assortiment op te nemen, zowel bonen als gemalen. Die vond ik bij koffiebranderij Zwerte uit Hamme.”

Mensen blij maken

Naast koffie uit Hamme verkoopt Lotte ook mocktails uit Kruibeke, pralines uit Sint-Niklaas, ambachtelijk gemaakte koekjes uit Lokeren, en snoepjes van familiebedrijf De Ryck uit Temse. Daarnaast mocht ook het Kerel bier uit Tielrode niet ontbreken in het assortiment.

“Het buitenbeentje is de chips, die komt uit Namen”, stelt Lotte. “Dat vond ik niet dichter bij huis maar het komt wel van een familiebedrijf, en dat sprak mij wel aan.”

“Ik ben nog maar pas open maar ik krijg al heel leuke reacties. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk vrolijkheid rondom mij en enkel positieve dingen. Omdat alles al zo serieus is tegenwoordig. Ik hoop dat ik met mijn winkeltje mensen blij kan maken.”

Info: www.dezoetedoos.be

“Ik hoop dat ik mensen blij kan maken met mijn winkeltje”, klinkt het bij Lotte Wauman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *