Twee derde van materiaal vernield na rampenkamp, maar KSA zet door. “

TEMSE – De leidingsploeg van KSA Temse Voorwaarts bekomt thuis nadat dinsdagnacht haar kamp in het Waalse dorpje Dourbes volledig werd weggespoeld. Twee derde van alle tenten en materiaal ging daarbij verloren. Ondertussen werd er een crowdfundingactie opgestart om de KSA-groep er terug bovenop te helpen.

“Alle hulp en steunbetuigingen geven ons moed om de miserie op te lossen”

Alles wat nog gered kon worden van het weggespoelde kamp in Dourbes ligt nu te drogen in een loods. Veel is het niet: wat kledij, een paar slaapmatjes en een tent. Twee derde van al het materiaal van de KSA-groep dreef weg tijdens de overstroming die dinsdagnacht haar kampterrein onder water zette. De 27 aanwezige leiders werden midden in de nacht geëvacueerd naar een hoger gelegen feestzaaltje. De leden waren gelukkig al naar huis vertrokken.

Verlies van materiaal is een ramp

Niemand werd gewond, maar de materiële schade bleek groot te zijn. Onder meer de patrouilletenten van de scoutsgroep gingen op drift en ook tientallen banken en tafels gingen kopje onder. De schade loopt nu al in de duizenden euro’s.

“Het is een kamp geworden om nooit meer te vergeten”, bekomt de leidingsploeg een dag later terug thuis in Temse. “We hebben heel veel geluk gehad dat al onze leden al naar huis vertrokken waren. Maar voor de werking van onze groep is het verlies van ons materiaal een ramp. Extra inkomsten waren er tijdens het afgelopen coronajaar ook niet.”

Al heel wat geld ingezameld

De leidingsploeg deed woensdagochtend van op het ondergelopen kampterrein een oproep naar ouders om te helpen, en kreeg er meteen heel wat helpende handen bij. “De steun die we krijgen van ouders, sympathisanten en leden is enorm”, zegt leidster Xame De Parade. “Een van de ouders is ondertussen ook een crowdfudingactie opgestart. Op korte tijd is er op die manier al heel wat geld ingezameld. Ook alle berichtjes en steunbetuigingen die we krijgen doen heel veel deugd. Het geeft ons moed om de miserie op te lossen.”

De komende dagen gaat de leiding opnieuw ter plaatse om te zien of er nog iets te redden valt. Mensen die de KSA-groep willen helpen met het zoeken naar het weggespoelde materiaal op het kampterrein, zijn ook steeds welkom.

Wie de KSA-groep wil steunen kan terecht via de crowdfundingpagina gofund.me/8cf3722f of het rekeningnummer BE56 8601 0944 6088. Een aantal lokale handelaars hebben ook een spaarpotje in hun zaak gezet.
(Bron + foto: HN/Bert Foubert)

De KSA’ers met een deel van het materiaal dat kon gered worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *