Kampplaats KSA Temse Voorwaarts volledig overstroomd

Door de hevige regenval is de kampplaats van KSA Temse Voorwaarts in het Waalse dorpje Dourbes, de provincie Namen dichtbij de Franse grens, volledig overstroomd. De leiding deed op de Facebookpagina de voorbije nacht een oproep naar helpende handen. Ook andere jeugdbewegingen moeten de planning volledig omgooien.

“Door de hevige regen is ons kampterrein vannacht volledig overstroomd”, klinkt het bij de leiding, Morgen (vandaag woensdag red.) wordt het een enorme opgave om al ons gerief van het terrein te krijgen.”


“Om deze reden zouden wij beroep willen doen op jullie”, schrijft men op de Facebookpagina. “Wij zouden enorm dankbaar zijn als enkele vrijwilligers ons zouden kunnen komen helpen, want wij kunnen alle hulp gebruiken.

Iedereen is gelukkig veilig en slaapt in een zaaltje in de buurt.

Bij Scouts & Gidsen Temse, die verblijven in Herbeumont, in de provincie Luxemburg, hetzelfde verhaal. Daar gaat men het kamp wel vervroegd beëindigen.

“Door de aanhoudende hevige regenval kunnen we het kamp helaas niet verderzetten en zal het vroeger dan gepland een einde nemen”, klinkt het. “De kinderen lopen geen gevaar, doch de toestand is onhoudbaar. Het kampterrein moet worden ontruimd.
Het lokaal bestuur van Herbeumont zorgde al voor facilitaire ondersteuning.”

Vanavond rond 18 uur komt de bus aan aan het station van Temse.

Bij Chiro Overal heeft, die op bivak zijn in Marbehan, heeft men greppels gegraven rond de tenten., en heeft len waterpomoen aangekocht. “Alles is hier onder controle”, aldus de leiding.

Bij KSA Temse Voorwaarts stond men met de voeten in hetcwater en de handen in het haar
Bij Chiro Overal heeft men greppels gegraven rond de tenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *