Landbouwmarkt brengt heel wat gezelligheid naar Dorpsplein

TEMSE/STEENDORP – Voortaan kan men ook in Steendorp terecht voor de Landbouwmarkt. Elke laatste zaterdag van de maand. De eerste editie bracht meteen een boel gezelligheid naar het dorpsplein.

Nadat vier jaar geleden de Landbouwmarkt in Tielrode werd opgestart was het nu de beurt aan die andere deelgemeente: Steendorp.

Belleman Bart Hendrickx mocht de Landbouwmarkt in Steendorp officieel openen in het bijzijn van enkele schepenen en de ondervoorzitter van sociale bouwmaatschappij Woonanker.

In Tielrode staan elke derde zaterdag van de maand een tiental kramen met groenten en fruit, vlees en zuivel van lokale landbouwbedrijven. Ook in Steendorp staat er voor elk wat wils. Vooral kramen die ook in Tielrode staan, aangevuld met enkele standjes van Steendorpse verenigingen.

Zoals het carnavalscomité Orde van de Baksteen en de ouderraad van de plaatselijke school.

Omdat er in de onmiddellijke omgeving van het dorpsplein geen horeca is zullen plaatselijke verenigingen maandelijks met een drankenstand op het dorpsplein staan.

“Een zestal, vooral carnavalsverenigingen, zullen maandelijks afwisselend voor drank zorgen tijdens de Landbouwmarkt”, stelt Marc Ost, voorzitter van het carnavalscomité. “Deze keer was dat carnavalsvereniging de Fuivers. Daarbij is het de bedoeling om ook snacks aan te bieden aan de bezoekers.”

“Om de bezoekers de kans te geven van een toilet gebruik te maken openen we tijdens de markt het oud-gemeentehuis naast het dorpsplein”, klinkt het bij schepen Hugo Maes (CD&V).” In Tielrode is er horeca vlakbij maar omdat dit hier in Steendorp niet het geval is leek ons dit een gepaste oplossing.”

Landbouwmarkt Steendorp: elke laatste zaterdag van de maand op het dorpsplein 

Meer foto’s, klik hier

Ook de ouderraad van de Sint-Henricusschool stond met een standje op de markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *