Voortaan een nieuwe rechtstreekse Scheldeverbinding tussen Temse en Antwerpen

Bedrijf dat belevenissen op het water aanbiedt start met de Waterlimo

TEMSE – Het bedrijf XO Boating Belguim biedt voortaan een extra verplaatsingsmogelijkheid tussen Temse en Antwerpen. Met de Waterlimo ligt Antwerpen slechts een half uur van Temse. Het initiatief wil wel geen concurentie zijn voor de Waterbus die vaart tussen Kruibeke en Antwerpen.

“We gaan niet het werk van de Waterbus overnemen, bij ons mag het wat luxueuzer” Phillippe Ophoff XO Boating

Op zaterdag 15 mei steekt de Waterlimo van wal. De snelle motorboot vaart dan tussen Antwerpen en Temse. Het is een initiatief van XO Boating het bedrijf van Phillippe Ophoff uit Rupelmonde.

Rechtstreekse verbinding

“Terwijl de autowegen alsmaar meer dichtslibben, wordt uitgekeken naar alternatieve en meer efficiënte verplaatsingsmogelijkheden”, stelt Philippe Ophoff. “Tussen Antwerpen en Temse speelt de Schelde een cruciale rol. De waterbus is een succes, maar hij reikt niet verder dan
Kruibeke. Vanaf heden vaart in de regio dus ook de Waterlimo, of de al eerder aangekondigde watertaxi, met Temse-Antwerpen als vast traject. Met de Waterlimo wordt geschiedenis geschreven: een rechtstreekse verbinding tussen Temse en Antwerpen wordt een feit. Nooit eerder was een verplaatsing van Temse naar Antwerpen (of andersom) zo snel.”

Deze Waterlimo, of zoals men wil Watertaxi is niet onze hoofdbezigheid. Het aanbieden van een pittige mobiliteitsoplossing en tegelijkertijd de horizonten voor recreatie en ontspanning op onze bevaarbare wateren verbreden is dat wel. Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar unieke ervaringen en vakantiebelevenissen dichtbij huis en net daarin ligt de onderscheidende factor van XO Boating.”

Ontlasting wegenet

XO Boating Belgium die de uitbating van de Waterlimo op zich neemt, biedt naast de vaste route Temse >< Antwerpen ook beroepsmatige en privé verplaatsingen aan tussende verschillende toegankelijke pontons op de Schelde en haar zijrivieren. Verder zullen de Waterlimo’s ook ingezet worden voor unieke belevingen op het water. Zo biedt de Waterlimo prachtige rondvaarten aan zoals “De Stille Waters”, “Zot van A”, “Scheldesafari”, en andere.

In aanwezigheid van burgemeesters van de Scheldegemeenten tussen Temse en Antwerpen: Temse, Bornem, Kruibeke en Zwijndrecht en schepen van Mobiliteit van Antwerpen Koen Kennis werd het Waterlimo-project officieel voorgesteld aan het ponton aan de Wilfordkaai.

“De intrede van de Waterlimo is een uitbreiding maar vooral een verrijking van het aanbod aan transportmogelijkheden. Hij zorgt voor efficiënt vervoer en draagt bij tot de ontlasting van het wegennet”, klinkt het bij Ophoff. “De formule is in het bijzonder ideaal voor zakenmensen en de bedrijfswereld. De limo – afkorting van limousine – is een snelle motorboot. Er worden er voor het
eerste seizoen drie ingezet. Elk kan zes passagiers vervoeren.”

Geen extra stopmogelijkheden

“We bekijken het via vraag en aanbod”, aldus de initiatiefnemer. “Er vaart zeker één boot, is er veel vraag dan zetten een extra boot in. Het initiatief noemen we trouwens de waterlimo omdat het allemaal wat luxueuzer mag, ook de prijs. We gaan niet het werk van de W aterbus overnemen. Vanuit Kruibeke is dat een fantastisch oplossing om tegen een lage prijs de overtocht te maken. We werken trouwens samen met de Waterbus. Men kan bijvoorbeeld met zes personen van Temse naar Hemiksem varen met onze Waterlimo en daar de Waterbus nemen naar Antwerpen. Dan betaalt men heel wat minder dan als men rechtstreeks naar Antwerpen vaart.”

De startplaats voor de Waterlimo in Temse ligt aan de vierde aanlegsteiger van de Koninklijke Temse Watersportvereniging, dat is ter hoogte van de Boelkraan. Aankomstplaats is ’t Steen in Antwerpen aan het ponton Van Dijck, waar ook de
waterbus aanlegt.

“Momenteel zijn er geen extra stopmogelijkheden op andere plaatsen langs de Schelde”, klinkt het. “Omdat we een strak tijdsschema hebben waarbij we op een half uur van Temse naar Antwerpen of in de omgekeerde richting willen varen. We zijn pionier met dit project en gaan dat zo goed mogelijk proberen uitvoeren. Het is een mooi concept dat zeker voor de Temsenaren een mooie troef is.”
Burgemeester Luc De Ryck is in de wolken met het initiatief.

“Dit initiatief is een verrijking van het transportaanbod richting Antwerpen in de regio”, stelt de burgemeester. “We zijn blij dat Temse vertrek en aankomst is van dit project.”

Het pleziervaartuig doet vijf vaarten per dag met als vertrekuren:
uit Temse:
09:05 – 10:05 – 13.05 – 14.05 en 17.05

uit Antwerpen:
09:35 – 12:35 – 13.35 – 16:35 en 17.35

De rit Temse><Antwerpen duurt net geen half uur. Er zijn geen tussenhaltes. Het gebruik van de Waterlimo dient gereserveerd te worden. Dat kan een dag op voorhand enkel online via www.waterlimo.be of via de app.

Tijdens de startfase gelden promotieprijzen:

enkele richting €30,- (€40,- -25% lanceringskorting) (per persoon)
heen en terug: €49,- (€70,- -30% lanceringskorting) (per persoon)

info: www.waterlimo.be

Meer foto’s van de officiële voorstelling, klik hier

Initiatiefnemer Phillippe Ophoff (midden) geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck en schepen van Mobiliteit van Antwerpen Koen Kennis.

3 gedachtes over “Voortaan een nieuwe rechtstreekse Scheldeverbinding tussen Temse en Antwerpen”

  1. Is op zich eenmotorige initiatief maar de vraagprijs gaat grote rem zetten
    Waarom toch geen samenwerking met Waterbrus en die naar stemde laten varer.ik wil nog meegev met opbaar vervoer voor 65 plisseren met lijn gratis abonnement Met train vr onze leeftijd 6,80€ vr. 1 persoon heen en terug. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om Antwerpen via Temse te bereiken, met 99s staat u op 35 op groenplaats

  2. Is op zich eenmotorige initiatief maar de vraagprijs gaat grote rem zetten
    Waaromp toch geen samenwerking met Waterbrupms en die naar stemde laten varer.ik wil nog meegev met opbaar vervoer voor 65 plussers met lijn gratis abonnement Met train vr onze leeftijd 6,80€ vr. 1 persoon heen en terug. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om Antwerpen via Temse te bereiken, met 99s staat u op 35 op groenplaats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *