Ook horeca in Temse blij met heropening

TEMSE – Ook in Temse is de opening van de horecaterrassen goed verlopen. Wij gingen de sfeer opsnuiven aan de Wilfordkaai en in Tielrode.

Door het regenweer was er de eerste uren van de dag ook op de Wilfordkaai nog niet veel te beleven.

“Toch hebben we deze zaterdagmiddag goed gewerkt”, aldus Lucy Dieleman van Kaai 22. “Alles staat of valt met het weer, maar het komt wel goed. Ikzelf moet niks verdienen. Als ik het personeel kan betalen ben ik voorlopig al tevreden.”

Open ramen

“Het komt wel goed”, klinkt het bij Kaai 22

Naast de tafels op het terras konden klanten ook plaatsnemen aan de tafels op de eerste rij binnen.

“Onze ramen kunnen we volledig openschuiven, daarom deden we bij de gemeente een aanvraag om ook vlak naast de (open) ramen binnen klanten te mogen plaatsen. En dat was geen probleem”, stelt Dieleman.

Ook bij de buren van Het Palingshuis was men blij dat men opnieuw klanten konden ontvangen.

Ook bij het Palingshuis was men blij opnieuw klanten te mogen ontvangen

“Deze middag was het nog rustig maar als de zon door het wolkendek breekt beginnen de klanten te komen”, klinkt het bij Coert Van Grasdorff. “Net zoals onze klanten hebben we hoopvol uitgekeken naar deze dag.”

In Tielrode mocht het nieuwe praat – en eetcafé De Kroon, tegenover de kerk, voor het eerst de deuren openen. Naast een overdekt terras achteraan de zaak was er ook een terras geplaatst aan de zijkant van het gebouw.

Onder de mensen komen

Zaakvoerder Bart Moorthamer heeft al heel wat horecawatertjes doorzwommen.

Bart Moorthamer opende praat -en eetcafé De Kroon

“Enkele jaren geleden had ik restaurant Merlot in de Regentiestraat en in een verder verleden was ik zaakvoerder van De Steeg beiden in Sint-Niklaas”, vertelt Bart. “Twee jaar geleden heb ik alles verkocht en ben ik aan de slag gegaan in de Colruyt. Ik deed dat werk met heel veel plezier maar had problemen met de verschillende uren, late, vroege, middag. Omdat we ondertussen al elf jaar in Tielrode wonen wist ik dat de zaak hier te huur stond. We renoveerden de zaak en vormden het om van het voormalige bruin café tot eet – en praatcafé. En nu kan ik weer doen wat ik het liefste doe, onder de mensen komen. ”

Ook in café The Ranch in de Ruisstraat in Tielrode was het gezellig druk.

“Samen met de klanten hebben we uitgekeken om opnieuw te openen”, stelt mede-zaakvoerder Bruno Blommaert. ” We hebben 150 zitplaatsen coronaproof waarvan 120 overdekt.”

Bij The Ranch heerste een gezellige drukte

De voorbije weken maakte The Ranch via de sociale media bekend dat het Ranchteam werd uitgebreid.

Danny Vertonghen en Gwendy De Smedt werden inderdaad mede-vennoten”, stelt Bruno. “Ik zal vooral nog tijdens de weekends aanwezig zijn. Trouwens om de klanten de mogelijkheid tegeven om rustig te genieten op ons terras hebben we openingsuren aangepast.”

Net zoals voor de sluiting van de horeaca was carnavalsvereniging The Sharky’s weer paraat met hun snackkraam.
“Het is een win-win situatie voor onze vereniging én The Ranch”, stelt voorzitter Eddy Vermeulen. “Wij kunnen wat geld in het laatje brengen en de klanten kunnen genieten van een lekkere snack.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *