Natuurpunt Scousele wil leerlingen en bewoners woonzorgcentra stimuleren om nestkastjes te maken

TEMSE/STEENDORP – Natuurpunt Waasland kern Scousele en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om ‘Project Nestkast’ te realiseren.

Vanaf 15 april is er een crowdfunding van acht weken waar we aan bewoners en sympathisanten vragen om ons te helpen in de vorm van donaties via volgende link: https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/29735

“Wij willen leerlingen, bewoners van de woonzorgcentra en Natuurpunters samen stimuleren om nestkasten te maken en tegelijk de natuur te ontdekken”, klinkt het bij Natuurpunt Scousele. “Met dit project willen we ook mensen bewust maken omtrent het verlies aan natuur, aan biodiversiteit, elke actie telt dus! Daarom zamelen we geld in, zodat er hout en kleine camera’s kunnen aangekocht worden.”ken

Met het hout maakt de gemeentelijke Technische Dienst bouwpakketten voor nestkasten.

“Leerlingen van het vijfde leerjaar uit scholen te Temse timmeren deze nestkasten – onder begeleiding van vrijwilligers van Natuurpunt – in elkaar. Ook de senioren in de verschillende zorgcentra van Temse zetten we op die manier aan om creatief aan de slag te gaan.”

Elke deelnemende school en WZC krijgt ook een nestkast met camera. Zo kunnen ze het ontluikende leven volgen op een scherm in de klas of in de kantine, een prettige bezigheid en tegelijk ook schooltelevisie.

Wil je meewerken? 0473 72 66 15 of via scousele@natuurpuntwaasland.be

Nestkastje met camera (foto: Natuurpunt Scousele)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *