Drankencentrale Hinderdael krijgt nieuwe eigenaars, naam blijft bestaan.

TEMSE – Vanaf begin april krijgt drankencentrale Hinderdael in de Akkerstraat nieuwe zaakvoerders. Huidig eigenaar Jacques Van Brussel gaat met pensioen. Nicolas Bolsens en Romy Vercauteren van de Wine Barn nemen de zaak over.

Het was in Temse al langer bekend dat de drankenzaak over te nemen stond wegens pensionering van huidig eigenaar Jacques Van Brussel.

Geschiedenis

Georgette Hinderdael, de moeder van Jacques Van Brussel

Het drankenbedrijf heeft een lange geschiedenis achter de rug.

Het begon allemaal op de huidige locatie in 1851 met de stichting van brouwerij Cambrinus door Jozef Muys. In 1861 opgevolgd door August en Celeste Muys.

Exact 39 jaar later, in 1901, wordt de drankenhandel en brouwerij verder gezet door Paul Hinderdael, kleinzoon van Jozef Muys. In 1927 wordt de brouwerij overgenomen door brouwerij Campina van Dessel en wordt het brouwen in Temse stopgezet.

Bij het overlijden van Paul Hinderdael in 1934 wordt de drankenhandel verder uitgebaat door zijn weduwe P. Hinderdael-Van Uytvanck samen met Georgette Hinderdael.

Tot in 1976 Huidig zaakvoerder Jacques van Brussel, op 19-jarige leeftijd, de zaak overnam van zijn ouders Jean Van Brussel en Georgette Hinderdael.

Jacques van Brussel bouwde 45 jaar lang de zaak uit met naast de drankencentrale ook leveringen aan particulieren, bedrijven en horeca, vooral in Temse en de onmiddellijke regio.

In 1976 nam Jacques de zaak over van zijn ouders

“Naast de drankencentrale heb ik ook altijd leveringen gedaan”, vertelt Jacques Van Brussel. “Maar de drankentoer bij particulieren heb ik sinds enige tijd afgebouwd. De jeugd tegenwoordig is anders ingesteld, das gewoon afzetten en de rekening in de bus steken. En ook de leveringen bij bijvoorbeeld mensen die zes flesjes afnemen, da’s passé, dat loont niet meer.”

Emotioneel belangrijk

Nicolas Bolsens en Romy Vercauteren van The Wine Barn uit de Hoogkamerstraat worden dus vanaf 1 april de nieuwe eigenaars van de drankenzaak.

“Met The Wine Barn hebben we tijdens deze coronatijden heel goed verkocht en onze naambekendheid is flink de hoogte ingeschoten”, vertelt Nicolas. “Maar het was niet zo dat we daar een fulltime bezigheid van konden maken. Tot ik op het internet las dat Hinderdael over te nemen stond. Ik heb dan contact genomen met Jacques die ondertussen al met een andere kandidaat-overnemer aan het onderhandelen was. We zijn dan beginnen praten en zijn we tot een akkoord gekomen. We nemen met de Wine Barn de zaak over maar de naam van de winkel blijft wel Hinderdael. En dat was voor Jacques emotioneel erg belangrijk.”

Wijnassortiment

“Naast de drankenwinkel zullen dus ook de leveringen blijven doorgaan.

“Daarom zal ik binnenkort Nicolas een week meenemen op toer zodat de klanten hem kunnen leren kennen”, stelt Van Brussel. “Er zijn trouwens al heel wat klanten die weet hebben van de overname en ze zijn allemaal in de wolken dat de zaak blijft. Ik ben trouwens erg blij dat de naam blijft bestaan”, glundert Van Brussel.

“Ik ga zeker geen grote veranderingen doorvoeren”, vertelt Nicolas. “Alles blijft lopen zoals het nu het geval is. We gaan wel onze wijnen van de The Wine Barn meenemen zodat het wijnassortiment nog zal uitgebreid worden. Het is een grote stap, we moeten veel leren maar we hebben er zin in.”

“maar tot eind juni blijven wij nog op post om te helpen waar nodig”, stelt Jacques. “En later mag hij altijd nog de noodlijn bellen als hij hulp nodig heeft. Want momenteel ligt de horeca nog stil. Maar vanaf die opnieuw open mag zal het weer drukker worden.”

“We moeten veel leren maar we hebben er zin in.” klinkt het bij Nicolas Bolsens (r) “Ik ben blij dat de naam ‘Hinderdael’ blijft bestaan”, aldus Jacques Van Brussel (l)
Paul Hinderdael nam in 1901 de drankenzaak met brouwerij over. De naam blijft ook de komende jaren nog bestaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *