Burgemeester geeft toe: “Communicatie na ontploffing op industrieterrein was niet wat het moest zijn”

TEMSE – De gemeente heeft niet goed gecommuniceerd tijdens de ontploffing van een zuurstofleiding in de industriezone van Temse, op tweede kerstdag. Dat gaf burgemeester De Ryck toe tijdens de gemeenteraad van maandag januari. Een werkgroep moet de problemen nu aanpakken.

Oppositielid Bert Bauwelinck (Tesamen) vroeg een evaluatie van de gemeentelijke communicatie van die dag.

“Die was rampzalig”, zegt Bauwelinck. “De communicatiediensten van Sint-Niklaas en Bornem hebben op hun Facebook gezegd wat er precies aan de hand was, maar het heeft toch wat voeten in de aarde gehad voor Temse communiceerde. Het alarmeringssysteem BE-Alert stuurde ook maar één bericht uit, een melding dat alles opgelost was.”

Het aanpak van de ramp is best goed verlopen, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Maar ik kan niet anders dan u gelijk geven: de communicatie was niet wat ze moest zijn”, zegt de burgemeester.

“Er werd ondertussen een crisiscommunicatiewerkgroep opgericht om de problemen op te lossen. Reden voor de fouten ? Materiele onvolkomenheden, een paar misverstanden en BE-Alert dat niet werkte zoals het moest.”

(C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *