Ongerustheid over jachthut in poldergebied: “Gaan ze onze hertjes afschieten ?

TEMSE/TIELRODE – In het poldergebied van Tielrode is een kansel verschenen, een jachthut op pootjes. Buurtbewoners zijn ongerust dat reeën het doelwit zijn.

“Wat ik wel zeker kan zeggen, is dat er niet op reeën gejaagd mag worden”
Schepen Dierenwelzijn, Tineke Van Britsom  (N-VA)

De gemeente onderzoekt of het bouwsel er wel mag staan. Maar een ding is nu al zeker: op reeën mag niet gejaagd worden.

Gemeenteraadslid Sien Steels (Tesamen) uit Tielrode kaartte de verschijning van de jachthut aan tijdens de gemeenteraad van maandag.

“Mensen hebben opgemerkt dat er in de polder een jachthut gezet is”, zegt Steels. “Ze vragen mij of ze daar hertjes gaan afschieten. Dat vinden ze niet kunnen.”

“Die bezorgdheden hebben mij ook bereikt”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Tineke Van Britsom (N-VA). “Er staat inderdaad een kansel en we onderzoeken momenteel of die er eigenlijk wel mag staan. Wat ik wel zeker kan zeggen, is dat er niet op reeën gejaagd mag worden. Dat kan alleen als er te veel zouden zijn, maar dat wordt per provincie bekeken en dat is nu absoluut nog niet het geval.”

Loslopende honden

In het kader van het lopende onderzoek wou schepen Van Britsom niet kwijt wie de toren heeft geplaatst. Maar als die er niet mag staan, worden er gepaste stappen ondernomen, zegt ze. Raadslid Steels merkte ook op dat er in de polder, een gecontroleerd overstromingsgebied, sinds een week borden staan met de mededeling verboden toegang, privé-eigendom. Mensen zijn dus enkel welkom op de wandelpaden rond de polder. Zowel Steels als Van Britsom vinden de bordjes verregaand, hoewel het inderdaad om privéterrein gaat, aldus de schepen. Volgens haar zijn er wel al klachten geweest over loslopende honden.
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

De jachthut verscheen een tijdje geleden in de Tielroodse polder.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *