Bestuurders negeren signalisatie aan werfzone: al 38 overtreders op de bon

TEMSE/TIELRODE – De lokale politie heeft tijdens de afgelopen dagen verschillende gerichte controles gehouden aan de werfzone in de Burgemeester Achiel Heymanstraat in Tielrode. Die is niet toegankelijk voor autoverkeer. Maar dat lijken niet alle bestuurders begrepen te hebben.

“Heel wat bestuurders blijken de borden te negeren en voorbij te rijden en rijden zo pal de werfzone in”
Commissaris Katty De Bruyn

“We merken dat ook de hekken die geplaatst zijn om bestuurders tegen te houden gewoon verplaatst worden.”

Gerichte controles

Daarom besloot de politie over te schakelen op gerichte controles om bestuurders te betrappen. “Tijdens gerichte acties aan de werfzone werden 38 bestuurders betrapt die het verbod negeerden.”, zegt De Bruyn. “Ze kregen allemaal een proces-verbaal. We hielden ook snelheidscontroles in de omliggende straten. Ook daar werden ondertussen al tientallen auto’s geflitst.”

En daarbij blijft het niet. De politie benadrukt dat de controles dagelijks herhaald worden. De werkzaamheden kaderen binnen grote riolerings- en wegwerkzaamheden op de Antwerpse Steenweg in Tielrode. Daarvoor moeten er eerst een aantal nutsleidingen verplaatst worden. (Bron: HN/Bert Foubert)

De werken van de nutsmaatschappijen duren door de slechte weersomstandigheden trouwens een weekje langer dan gepland. Hierdoor zal de omleiding nog worden aangehouden tot en met vrijdag 29 januari.

De politie merkte dat heel wat bestuurders de signalisatie negeerden of zelfs de hekken aan de kant zetten. (Foto: Bert Foubert)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *