Tesamen wil alle kinderen een leuk Sinterklaasfeest bezorgen

TEMSE – Dit jaar organiseert Tesamen voor Temse voor de derde keer een grote speelgoedinzameling en – bedeling. Door de coronacrisis verloopt die wel anders dan de voorbije jaren.

Het idee ontkiemde toen huisarts Brigitte Caura op huisbezoek vaststelde dat sommige kinderen over een volle kamer speelgoed kunnen beschikken terwijl anderen de ganse dag voor de TV zitten omdat er geen speelgoed voorhanden is.

“Toen is er unaniem beslist om niet langer toe te kijken maar de handen uit de mouwen te steken en zelf iets te organiseren, in afwachting van een meer efficiënte armoedebestrijding”, klinkt het.

Leuk Sinterklaasfeest

Dit jaar is wel een speciaal jaar geworden.

“Ons doelpubliek kan, door corona, niet komen kiezen uit tafels vol uitgestald speelgoed maar krijgt een pakket thuisbezorgd”, stelt Brigitte Caura. “Tegelijk is de nood nooit zo groot geweest. Via eigen kanalen en armoedeverenigingen komen we dit jaar (voorlopig) aan 131 kinderen die we een leuk Sinterklaasfeest willen bezorgen. Enkele pakketten zijn reeds de deur uit en er wordt hard gewerkt om alles tijdig rond te krijgen. We zijn er absoluut van overtuigd dat het ons zal lukken.”

“We willen hierbij de vele gulle gevers danken die dit mogelijk maken en die tonen dat Temse het hart op de juiste plaats heeft. We kregen ook dit jaar veel fantastisch mooi speelgoed. Wie alsnog een bijdrage wil leveren mag nog altijd speelgoed in goede staat afleveren op Kasteelstraat 24.”

In tegenstelling tot vorig jaar kan men niet komen kiezen uit tafels vol uitgestald speelgoed maar krijgt men een pakket thuisbezorgd” (archieffoto 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *