Zomerzoektocht Ons Streven met deelnemers uit drie provincies

Wegens Covid 19 dit jaar geen avondvullend programma om winnaars bekend te maken

TEMSE/TIELRODE – Sinds 2000 organiseert Milieuwerkgroep ons Streven vzw, in samenwerking met het gemeentebestuur van Temse en Toerisme Temse Van mei tot begin oktober een gratis zomerzoektocht. Wegens de coronamaatregelen werden de winnaars digitaal bekend gemaakt.
De winnaars werden digitaal bekend gemaakt

Het is een even grote traditie geworden dat deze zomerzoektocht eigenlijk bekroond wordt met een avondvullend programma waarbij de antwoorden op de vragen en de prijswinnaars in een rijkelijk geïllustreerde Powerpoint presentatie geopenbaard worden.

Het Covid –virus en de hoogstnoodzakelijke Coronamaatregelen hebben er dit jaar anders over beslist. Om de enthousiaste deelnemers niet tot het einde van de Coronapandemie op hun honger te laten zitten werden de antwoorden en de winnaars elektronisch bekend gemaakt.

Lieve Truyman, Schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Nutsvoorzieningen, Cultuur en Erfgoed feliciteert Ons Streven voor de uitwerking van deze aparte zomerzoektocht, die volgens haar nog meer dan anders voor de nodige ontspanning heeft gezorgd.

“De voorbereiding startte voorzichtig tijdens de eerste Coronagolf” aldus voorzitter van Ons Streven Gert Hooftman. “Alle activiteiten, evenementen werden door het college van burgemeester en schepenen één voor één van dichtbij bekeken en afgewogen.

Het CBS vroeg zich af of het deze zomerzoektocht kon laten doorgaan of niet, en of het wel verantwoord was. Het gemeentebestuur antwoordde volmondig ‘ja’, omdat het zeker was van de goede uitwerking en omdat deze zomerzoektocht de mensen de nodige ademruimte gaf om even te ontsnappen aan het virus. De schepen stelt jammer genoeg vast dat we nu in een tweede ernstige Coronagolf zitten, waardoor de organisatoren niet met alle deelnemers mogen samenkomen. Tenslotte dankt schepen Lieve Truyman namens de organisatoren iedereen die hieraan deelgenomen heeft en feliciteert ze in het bijzonder de winnaars.”

Dit jaar pakte Milieuwerkgroep Ons Streven uit met een zoektocht over een heroïsche marathonafstand van 42 kilometer. Net als vorig jaar kon iedereen deelnemen aan twee wedstrijden.

“Eerst werden de mensen uitgedaagd om over het ganse parcours op zoek te gaan naar de antwoorden op een fotozoektocht. De deelnemers speurden naar logo’s van sportclubs, bedrijven uit de sport- en spel sector, clublokalen, basketpleintjes en voordeuren van sportlokalen”, klinkt het. “Deze opdracht was niet van de poes. Niettemin slaagden niet minder dan 33 mensen erin om alle oplossingen te vinden. De tweede wedstrijd was een pak moeilijker ook al stonden de vragen mooi in volgorde van het traject. Met veel oog voor detail mochten Luc Robbrecht uit Sint-Niklaas en Evelien en Jasper De Laet uit Tielrode zich tot sportkampioenen kronen.”

De Zomerzoektocht werd daags na de aankondiging van de algemene lockdown in maart van dit jaar in elkaar gestoken. De organistoren maakten van de situatie handig gebruik om alle sport- en spelinfrastructuur van Temse te bezoeken en ongestoord prachtige kiekjes te nemen.

“De deelnemers aan de zoektocht maakten tijdens hun omzwervingen kennis met de talrijke en zeer verscheiden sport- en spelmogelijkheden in de Scheldegemeente”, stelt Hooftman. “De brochure bevatte dan ook een staalkaart van de vele sportclubs in Temse en sportweetjes. Men mag deze zomerzoektocht overigens gerust als een interprovinciaal kampioenschap beschouwen, want de deelnemers kwamen uit drie provincies: Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant.”

De winnaars mogen binnenkort een prijs verwachten en ondertussen worden er al plannen gesmeed voor de editie van volgend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *