Onmisbaar veraf: poëtisch project van Cultuurtuin WAAS, ook op de begraafplaats van Temse

TEMSE/WAASLAND – Onmisbaar veraf is een poëzieproject van Cultuurtuin WAAS waarbij 10 dichters en illustratoren uit het Waasland aan elkaar werden gekoppeld. Men vroeg hen om creatief uiting te geven aan hoe we in tijden van corona (moeten) samenleven.
De affiche van het project

Voor Temse maakte schrijver Fikry El Azzouzi (geboren in Temse) een gedicht dat geïllustreerd werd door Claudia Verhelst, uit Kruibeke en leerkracht aan de Academie Temse. De affiche van Temse kan je her en der verspreid in de gemeente zien hangen. De 10 Wase gedichten sieren ondermeer de ramen van de bib.

Tijdens de maand november kan je de 10 Wase gedichten van het project Onmisbaar veraf ook op de begraafplaats van Temse (Vroonhoflaan) bewonderen.

Het startmoment valt samen met het initiatief Reveil op zondag 1 november op de begraafplaats. Van 17 tot 18 u. herdenken we op een ingetogen manier onze overleden inwoners met muziek, poëzie en kaarslicht.

Op de begraafplaatsen van Elversele, Tielrode en Steendorp zullen telkens 2 gedichten uit het project te zien zijn.

Als vervolg op de succesvolle affichecampagne Onmisbaar veraf lanceerde Cultuurtuin WAAS een postkaartenactie waarbij de 10 beelden in de 10 Wase gemeenten worden verspreid. Bezoekers van onder meer de lokale bibliotheek kunnen één of meer kaartjes meenemen en versturen naar dierbaren die ze missen.

Samen met enkele Wase bibliotheken, Rode Kruis Oost-Vlaanderen en lokale dienstencentra zet Cultuurtuin WAAS een gerichte schrijfactie met vrijwilligers op.

Wie zelf een affiche voor het raam wil hangen, kan er een afhalen in de bib (Oeverstraat 15), het Toeristisch Infokantoor (Markt 1) of aan de infobalie van AC De Zaat (F.Boelplein 1).

De postkaarten zijn te verkrijgen in de bib en het lokaal dienstencentrum ’t Achterpoortje (Kouterstraat 3).

Je kan de 10 Wase affichebeelden meteen bekijken via shorturl.at/fhjEP

Cultuurtuin WAAS is de bovenlokale samenwerking tussen 10 Wase gemeenten rond kunst en cultuur. Cultuurtuin WAAS stimuleert en verbindt culturele spelers over de grenzen van gemeenten en sectoren heen en brengt je op de hoogte van wat er in het Waasland cultureel te beleven is.

Reveil vzw wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw in loodsen door o.a. het organiseren van ingetogen herdenkingsmomenten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen, het bewaren van verhalen over overleden geliefden op een verhalenbank en door het samenbrengen van organisaties die werken rond rouw.

Info: https://www.facebook.com/CultuurtuinWAAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *