Sp.a Temse organiseert armoedeactie

TEMSE – Naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede organiseert Sp.a Temse een actie op zaterdag 17 oktober. Men doet ondermeer een inzameling voor ‘Temse Schenkt’.

“Ook in Temse gaan er kinderen zonder brooddoos naar school”, stelt Magda De Meyer. “In onze gemeente leeft één op acht kinderen in kansarmoede. Het aantal mensen dat naar de voedselbedeling komt gaat in stijgende lijn. In de Vlaamse Armoedebarometer van Decenniumdoelen haalt onze gemeente een min 5. Er is dus echt werk aan de winkel. Door Corona kwamen nog meer mensen in de problemen . Het prachtige initiatief van de mensen van de Facebookpagina ‘Temse Schenkt‘ blijkt broodnodig.”

Sp.a Temse wil méér aandacht voor mensen in armoede.

Op 17 oktober , Werelddag van Verzet tegen Armoede kan men op vijf locaties in Temse een verhaal horen van iemand die er rechtstreeks mee te maken heeft.

“Zo horen we bijvoorbeeld van de 10-jarige Guillaume wat het betekent om in een arm gezin te wonen”, klinkt het bij De Meyer. “En van Hatice, leerkracht op een lagere school hoe armoede ook oprukt op school. Je ontdekt de vijf verhalen op vijf verschillende locaties in Temse. Scan de QRcode die je vindt in de Wereldwinkel en doet dit bij bij dokter Brigitte Caura in de Kasteelstraat, aan het zwembad, aan Bond Moyson op de Markt en aan de Kasteelstraat 82.”

“We verzamelen ook bedlinnen en handdoeken ten voordele van Temse Schenkt. Ook warme winterjassen voor kinderen zijn welkom. Je kan alles afgeven op 17 oktober om 14u aan Bond Moyson Temse (Markt 30). Daarna gaan we samen op verhalenronde langs de getuigenissen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *