Langspeelfilm ‘Red Sandra’ in première op filmfestival Oostende

TEMSE/OOSTENDE – Red Sandra, de film van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, opent de veertiende editie van Filmfestival Oostende in januari 2021.

Het waargebeurde verhaal over de strijd die ouders voor hun ziek kind voeren krijgt wegens corona meteen een bijzonder groot platform. Geen gala-première, wel een vertoning in bioscopen verspreid over heel Vlaanderen.

Red Sandra’ is de openingsfilm van de eerste wintereditie van Film Festival Oostende. Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert verfilmden het verhaal van het zieke meisje Sandra Massart uit Temse dat ons land in 2008 in de ban hield.

In 2008 leed Sandra Massart, een 6-jarig meisje aan de zeldzame spierziekte MLD. Er werd een miljoen euro ingezameld, maar dan werd het medicijn dat Sandra zou redden uit productie gehaald.

Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert werkten samen aan de verfilming van het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de familie Massart. Sven De Ridder speelt papa William, die de strijd voor zijn dochter nooit opgaf. Darya Gantura, die je vooral kent van ‘Ella’, is de mama, Olga. De debuterende Rosalie Charles speelt Sandra.

Nieuw bij deze editie van Film Festival Oostende is niet enkel de periode – normaal valt FFO in oktober, nu in januari – maar ook de openingsavond. ‘Red Sandra’ zal op 15 januari in Kinepolis Oostende getoond worden, maar is op datzelfde moment via livestream ook in alle andere Kinepolis-vestigingen en verschillende cinema’s in Vlaanderen en Brussel te zien.

Ondertussen  er ook een trailer voor de film (zie onderaan)

De hoofdrolspelers in Red Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *