Colruytgroep wil enkele woningen slopen aan August Wautersstraat

Vrijgekomen perceel krijgt groene invulling

TEMSE – De Colruytgroep vraagt een omgevingsvergunning voor het slopen van twee woningen aan de August Wautersstraat 20/22. Met de sloop van de vervallen gebouwen wil men de buurt opwaarderen.

“Het betreft de aanvraag tot sloopvergunning voor de achterliggende bebouwing aan onze plaatselijke Colruyt vestiging”, stelt expansieverantwoordelijke Gijs Roeckaerts. “Deels omwille van de bouwvalligheid en dus veiligheid, deels omwille van leegstandsbelasting die we daar jaarlijks moeten betalen. De geplande werken omvatten de afbraak van twee afgebrande woningen gelegen te August Wautersstraat 20 en 22. Maar ook van een woning gelegen aan Viadukt 1.”

Duidelijke verbetering

“Gezien de vervallen staat van de woningen en achterliggende bebouwing, zal de afbraak hiervan de directe omgeving opwaarderen”, klinkt het. “Door de afbraak van het grote achterliggende volume zal het zicht en licht naar de achtertuinen van de naastliggende gebouwen ook verbeteren. De aanvraag lijkt ons dan ook een duidelijke verbetering voor de onmiddellijke omgeving.”

De voorbije jaren deden er geruchten de ronde dat Colruyt een extra uitrit van de parking zou creëren langs de August Wautersstraat. Dat blijkt nu niet zo te zijn.

“We zullen op dit perceel noch parking, noch een uitweg naar de August Wautersstraat voorzien”, stelt Roeckaerts. “Op de vrijgekomen perceelsoppervlakte, langsheen de August Wautersstraat, wordt een bloemenweide aangelegd.”

De woningen 20 en 22 in de August Wautersstraat maken plaats voor een bloemenweide

n de Coilruyt vestiging
De percelen bevinden zich aan de achterzijde van de Colruyt vestiging

 

Een gedachte over “Colruytgroep wil enkele woningen slopen aan August Wautersstraat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *