PVDA Temse bezorgd om toekomst Scheldebad

Naar aanleiding van de sluiting van het Scheldebad uitte PVDA Temse zijn bezorgdheid. De partij voerde actie met een informatief pamflet gecombineerd met een kleurwedstrijd.

“Als PVDA Temse blijven we onze bezorgdheid uiten over het zwembad van Temse, zowel in de nabije toekomst als in de toekomst op lange termijn”, aldus voorzitter Lydia Bruggeman.

“Het huidige zwembad gaat eind van dit jaar dicht. Er zijn trouwens heel wat inwoners die dat niet weten. We hebben vernomen dat er naar een private partner gezocht wordt om een nieuw zwembad te bouwen, te financieren en uit te baten. Als PVDA Temse zijn we bezorgd enerzijds omdat ondermeer de schoolkinderen de volgende jaren niet kunnen gaan zwemmen in onze gemeente en anderzijds mogelijks in de toekomst niet meer betaalbaar kunnen gaan zwemmen in onze gemeente. We hebben vernomen dat scholen het nu al moeilijk hebben met de betaling hiervan. Daarom vinden wij als PVDA dat de gemeente die toekomst zelf in handen moet nemen en het niet mag overlaten aan een privé-investeerder.

De partij bezorgde dit voorjaar aan het schepencollege een open brief met hun bezorgdheid en de vraag ofdat de zware exploitatie van +/- 1,25 miljoen euro gedurende 30 jaar (totaal 37,5 miljoen euro) van de gemeente ten goede komt aan de gebruikers of ten gunste komt van het privékapitaal?

“Hierop kregen we spijtig genoeg geen antwoord”, aldus Bruggeman. “Daarom voerden we actie omdat we vinden dat iedereen maar vooral onze kinderen recht hebben om te zwemmen aan democratische prijzen, en scholen en de zwemclub het ook nog betaald kunnen krijgen, het is nu al moeilijk. We deden dit onder de vorm van een informatief pamflet met op de achterkant een tekening die ingekleurd kan worden door kinderen en bezorgd kon worden aan PVDA-leden in onze gemeente.

Er werden 88 kleurtekeningen ingeleverd, waarvan de 17 mooiste een prijsje kregen.

Meer foto’s van de prijsuitreiking, klik hier

Kleurwedstrijd_PVDA_Bestuur
PVDA Temse is bezorgd over de toekomst van het Scheldebad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *