Appartementsgebouw op de kaai krijgt totale make-over

TEMSE – Het appartementsgebouw aan de Wilfordkaai 35 krijgt binnenkort een volledige make-over. Het pand krijgt vijf verdiepingen en op het gelijkvloers een kantoorruimte.
Het huidige gebouw aan de Wilfordkaai 35

Structuur blijft behouden

“Het project is een totale makeover van wat ooit een stevig en goed onderhouden appartementsgebouw was”, klinkt het bij het immokantoor dat de appartementen aan de man brengt. “De structuur van het huidige gebouw zal behouden blijven, maar de hedendaagse wensen en normen van 2020 zullen hierin worden verweven zodat er zich aan de woonkwaliteit niks verloren gaat en enkel zal verbeteren.”

Triphon De Smet

Het gebouw met vier verdiepingen, met nu nog één appartement per verdieping zal met de nieuwbouw vijf verdiepingen tellen, met twee aparte appartementen per verdieping. Op het gelijkvloers zal een kantoorruimte voorzien worden. Op de vijfde verdieping ook een penthouse met twee terrassen.

De originele woningen werden gebouwd in 1912, het jaar van de Internationale Vliegweek in Temse. De architect was Triphon De Smet, Temsenaar van geboorte. In 1902 werd hij winnaar van de Prijs van Rome voor Bouwkunde. Later werd hij stadsarchitect van Aalst. Hij werd ook geëerd met een laannaam in Temse.

Het huidige gebouw werd gerealiseerd in 1969.

Het pand krijgt een totale make-over

2 gedachtes over “Appartementsgebouw op de kaai krijgt totale make-over”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *