Wibra België vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

De onderneming, met hoofdkantoor in Temse, wil werk maken van reddingsplan voor substantieel deel winkels in België

TEMSE – Tijdens een buitengewone ondernemingsraad, in het hoofdkantoor van de winkelketen aan de Frank Van Dyckelaan, op de site De Zaat, heeft de directie van Wibra België aangekondigd dat ze een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie gaat indienen.

De 81 Belgische Wibra-winkels, waaronder in Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde, hebben al langer te lijden onder het moeilijke economische klimaat, de hoge arbeidskosten en de toenemende concurrentie.

In 2019 werden verscheidene herstelmaatregelen genomen om Wibra’s organisatorische en commerciële slagkracht in België te versterken. Een specifiek departement werd aangesteld om voorraden beter in te plannen, Wibra’s marketingmix werd aangepast en er werd een Belgische countrymanager aangesteld. Daarnaast werd ook de sluiting van zes Wibra-filialen aangekondigd.

Dankzij deze ingrepen waren de cijfers in het laatste half jaar in België voorzichtig aan de beterhand. Maar de Covid-19-pandemie heeft die opwaartse trend volledig tenietgedaan.

De verlieslatende Belgische activiteiten werden traditioneel opgevangen en gecompenseerd door de andere activiteiten van de groep, maar in de huidige context is dat niet meer mogelijk. De verliezen en de opgebouwde schuldenlast maken de huidige situatie onhoudbaar.

Wibra wil in België actief blijven en zoveel mogelijk winkels en jobs behouden. De aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie werd vanuit het hoofdkantoor in Temse ingediend bij de Ondernemingsrechtbank van Gent (afdeling Dendermonde).

Het hoofdkantoor van Wibra België is gevestigd op de site De Zaat (C) Google Streetview)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *