Bericht aan de bevolking van Temse

 Bericht aan de bewoners van Temse opgesteld door Wim Van Rossen, schepen en waarnemend burgemeester, als reactie op de berichtgeving in het VTM journaal deze middag.

Beste inwoners van Temse,

Schepen en waarnemend burgemeester Wim van Rossen (Open VLD)

Eerder vandaag werd onze gemeente vermeld tijdens het VTM-journaal in het kader van gemeenten waar zeer recent een verhoogde uitbraak van COVID-19 werd vastgesteld.

Hoewel ook in onze gemeente, net zoals in heel Vlaanderen, een stijging van bevestigde COVID-19 besmettingen kan worden waargenomen, hebben wij de afgelopen dagen geen indicaties ontvangen dat de situatie in Temse veel ernstiger zou zijn dan elders op het grondgebied.

Uiteraard nemen wij deze bewering zeer ernstig en analyseren wij dagelijks de situatie, met medewerking van de huisartsen, de hulpdiensten, het zorgpersoneel, de ordediensten en de vele verantwoordelijken op het veld. Zo zijn wij er wel degelijk van op de hoogte dat de concentratie aan COVID-19 besmettingen op bepaalde locaties hoger is dan gemiddeld. Binnen de schoot van de lokale veiligheidscel, waar de eerder vernoemde instanties vertegenwoordigd zijn, worden dan ook op zeer regelmatige tijdstippen verdere stappen ter bestrijding van COVID-19 genomen.

Voor een goed begrip: er is op dit moment geen besmetting met COVID-19 vastgesteld in onze woonzorgcentra.

Wij roepen onze inwoners op om zeker de ingeslagen weg van de genomen voorzorgsmaatregelen verder strikt op te volgen. Dit wil zeggen: mondmaskers dragen waar verplicht maar ook bij circulatie op het openbaar domein, handen wassen en voldoende afstand bewaren! De gemeentelijke overheden zullen indien nodig de gepaste maatregelen nemen voor een efficiënte bestrijding van COVID-19.

4 gedachtes over “Bericht aan de bevolking van Temse”

 1. Mondmasker verplichten op de vrijdagmarkt, vaak roekeloos ?? gedrag is trouwens een bevoegdheid van de Burgemeester.
  Ook correcter optreden van toezichters sommige laten alles gebeuren dan heeft het geen zin ?

 2. Beste Wim,
  Neem uw verantwoordelijkheid op en verplicht op de wekelijkse vrijdagmarkt mondmasker te dragen.
  Het onverantwoord roekeloos gedrag van vele wekt bezorgdheid.?
  Ook de maatregelen van richting worden niet nageleefd.
  Sommige van de wachters laten alles gebeuren, dan denk ik voor wat sta je hier ?
  Hopelijk kan jij daar verandering in brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *