Nieuwe besmettingshaarden in de centrumgemeente

Plaatselijke huisartsen brachten besmettingen in kaart

Consternatie bij heel wat bewoners die zaterdagmiddag 18 juli het VTM nieuws bekeken.  Er zouden de voorbije dagen een abnormaal hoog aantal besmettingen vastgesteld zijn.

Schepen Wim Van Rossem (Open VLD) kreeg zaterdagmiddag plots een hele reeks berichtjes – hij bewaakt, als waarnemend burgemeester, het fort in deze vakantieperiode.

“De officiële cijfers lopen wat achter, maar bijvoorbeeld in Temse of Schaarbeek zijn er al nieuwe uitbraken”, had viroloog Marc Van Ranst op VTM Nieuws gezegd.

Enkele uren later  krijgt Van Rossen bevestiging: er zijn zestien besmettingen in zijn gemeente.

“Het gaat om twee clusters, en onze huisartsen hebben uitstekend werk verricht om de situatie in kaart te brengen”, zegt Van Rossen. “Ze zijn maar zelf met contact tracing begonnen. Dankzij hun werk weten we waar ze wonen en met wie ze contact hebben gehad, hopelijk krijgen we ook steun van nationaal om de tweede piek letterlijk de kop in te drukken. Want dit is een potentieel gevaarlijke situatie.”

Een gedachte over “Nieuwe besmettingshaarden in de centrumgemeente”

  1. Op de vrijdagmarkt in Temse, verplichten om mondmasker te dragen, is een bevoegdheid van de gemeente (Burgemeester )
    Vaak onverantwoord gedrag ?
    Ook de toezichters correcter optreden, soms staan er met de ogen toe en laten alles gebeuren, wat voor zin heeft het dan .??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *