Frituur Bengie’s alweer verkozen tot beste frituur van Temse

Den Bengie sprokkelde bij jaarlijkse verkiezing georganiseerd door Het Nieuwsblad zelfs de meeste punten van het Waasland

Beste frituur van de regio verhuisde van frietbarak naar pand met tachtig zitplaatsen: “Ik heb nu zelfs meer klanten van buiten de gemeente die frietjes komen eten”

TEMSE – Sinds zijn vijftiende staat Bengie (42) in een frietkot: eerst in de zaak van zijn vader, daarna in zijn eigen frituur. Geen wonder dat Frituur Bengies de meeste stemmen van het hele Waasland kreeg.

Al zal het ook wel aan het sociale karakter van Bengie liggen. Of aan zijn eigen Bengie-frietje. Een ding is duidelijk, de verhuis van zijn frietbarak naar een pand met heel veel zitplaatsen legt Bengie geen windeieren.

Bengie Stuer werd in onze wedstrijd van 2019 al verkozen tot beste friturist van Temse, dit jaar gaat hij nog een stapje verder en kreeg Frituur Bengie’s de meeste stemmen in het Waasland. “Ik ben er heel gelukkig mee”, zegt Bengie, die zich afvraagt of zijn verhuis iets met die hoge score te maken heeft.

Vorig jaar bakte Bengie nog frietjes in frietkot Temsebrug, op de parking aan de Consciencestraat, sinds begin 2020 zit hij in een pand met een verbruikszaal van wel tachtig zitplaatsen. Tegelijk veranderde hij de naam in Frituur Bengie’s, want niemand ging zijn frieten halen bij frituur Temsebrug, iedereen ging naar ‘den Bengie’.

Open frituur

“Sinds de verhuis naar een grotere frituur heb ik ook een groter klantenbestand. Ik heb gemerkt dat er meer mensen van buiten Temse komen: uit Bazel, Kruibeke of Sint-Niklaas”, zegt Bengie. “Ik denk dat wij een heel open frituur zijn. Daarmee bedoel ik dat er veel wordt gelachen, dat we de klanten persoonlijk aanspreken.”

Een goede frituur heeft natuurlijk zijn eigen specialleke. Bij Bengie is dat het Bengie-Frietje: “Een pak friet met stoofvleessaus, samoeraïsaus, snipperajuin en wat kruiden. De klanten kunnen dat wel smaken, merk ik.”

Broodjes en ijsjes

Bengie is vergroeid met het frituurleven. Zijn vader startte in 1980 een frietkot op de parking van de Consciencestraat. “Vanaf mijn vijftien jaar heb ik geholpen bij mijn vader in de zaak, sinds mijn achttiende werk ik fulltime. Vijftien jaar geleden nam ik de frituur over en plaatste ik een nieuw frietkot op dezelfde plaats.”

Sinds de verhuis naar een groter pand is de menukaart uitgebreid. Bengie verkoopt nu ook broodjes en ijsjes. Maar de meeste klanten komen toch voor de frieten, aldus Bengie. “Het gebeurt regelmatig dat klanten binnen komen, onze frietjes ruiken, en dan zeggen: ik kwam eigenlijk voor een broodje, maar geef mij maar een frietjes (lacht).” (Bron: Het Nieuwsblad/Tom Nuytemans)

Bengie en Wendy (midden) (foto: Tom Nuytemans)

Een gedachte over “Frituur Bengie’s alweer verkozen tot beste frituur van Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *