Vlaamse Waterweg herstelt Scheldedijk in Tielrode

TEMSE/TIELRODE – Van 1 juli tot 31 oktober 2020 voert De Vlaamse Waterweg NV werken uit aan de Scheldedijk in (Tielrode) Temse. De polderkant van de Scheldedijk zal over een afstand van ongeveer 1 kilometer (tussen De Zaat en de Durme) worden vernieuwd.

“Dit stuk Scheldedijk doet dienst als overloopdijk van Tielrodebroek, een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van Schelde en Durme”, aldus Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. “Bij stormtij, combinatie van springtij en een noordwesterstorm op zee, buffert het gebied overtollig Scheldewater. Zo voorkomt het ongecontroleerde overstromingen elders.”

“Tielrodebroek kreeg het afgelopen stormseizoen (van oktober tot maart) met drie zware stormtijen af te rekenen”, klinkt het. “De bekleding van de overloopdijk, die met zijn veertig jaar al lang dienst doet, raakte zwaar beschadigd door de vele overspoelingen. Door de verouderde en beschadigde bekleding van de dijk grondig aan te pakken, zorgen we ervoor dat die vanaf eind oktober zijn diensten weer kan bewijzen voor de volgende stormseizoenen.”

Een gespecialiseerd aannemer zal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de komende maanden de overloopdijk herstellen. De Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme zal voor de volledige duur van de werken worden afgesloten voor alle verkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *