Daar is de Pretcamionette weer, maar deze zomer coronaproof

TEMSE – Deze zomer rijdt de Pretcamionette opnieuw uit. Dat is een mobiel speelplein dat elke week een andere buurt bezoekt. De Pretcamionette wordt dit jaar aangevuld met fietsinitiaties en een vakantieboekje.

Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar, in Temse zijn dat er zo’n 2.550, krijgen de komende dagen het Blijf-in-je-buurt-doe-boek in de bus.

“Daarin staan zestig activiteiten, één voor elke vakantiedag”, zegt schepen van Jeugd Tineke Van Britsom (N-VA). Dat gaat van simpele woordspelletjes tot knutselopdrachten. Op het einde van het boekje kunnen de kinderen een brief invullen. “We hopen dat zo veel mogelijk kinderen die opsturen naar de burgemeester en het college, en ons vertellen hoe de vakantie was.”

Elke week ergens anders

Ook de werking van de Pretcamionette ziet er door corona anders uit. Het mobiele speelplein staat elke vakantieweek, behalve op zaterdagen en zondagen, ergens anders opgesteld. In de namiddag is er een vrij spelmoment voor 6 tot 12-jarigen, met de nodige coronamaatregelen zoals een contactlogboek.

In de voormiddag is er een fietsinitiatie voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, en dat is nieuw. “Elk jaar in april krijgen leerlingen van het vierde leerjaar zo’n fietsinitiatie”, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Door corona werd die afgelast, maar we stellen vast dat veel kinderen nog niet goed kunnen fietsen. Daarom laten we dat nu doorgaan.”

“Tijdens de eerste dagen wordt gewerkt rond fietsgewenning en basistechnieken. Op donderdag wordt er onder begeleiding van de gemeenschapswachten een hindernissenparcours afgelegd, op vrijdag wordt er gefietst onder toezicht van de Lokale Politie die ook de fietsdiploma’s uitreikt. Elke dag leren de kinderen iets bij, op vrijdag komt de lokale politie langs en krijgen ze hun fietsdiploma.”

Voor de fietsinitiaatie is inschrijven verplicht, via 03-710.12.26 of jeugd@temse.be. Deelnemers brengen liefst hun eigen fiets, fietshelm en dergelijke mee.
(bron: HN/Tom Nuytemans)

Info: https://www.jeugd-temse.be/zomeraanbod-2020/

De eerste halte van de Pretcamionette is het speelplein aan de Koning Boudewijnlaan, vanaf maandag 6 juli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *