Feest in de Scheldevallei nodigt je uit om te wandelen

TEMSE – HOOGTIJ, het eendaagse evenement boordevol activiteiten op of langs het water dat vorig jaar nog 10.000 mensen op de been kreeg, zal dit jaar de ganse zomer lang doorgaan onder de vorm van eenn heuse wandelcampagne.

De meer dan twintig organiserende gemeenten en verenigingen nodigen iedereen uit om de Scheldevallei te verkennen aan de hand van leuke wandelroutes. Wie ‘mee stroomt met de langste golf’ kan bovendien mooie prijzen winnen. Sinds 21 juni vind je de HOOGTIJ de wandelingen op www.hoogtijscheldevallei.be.

Klimaatverandering

Tientallen routes langs de Schelde, de Durme en de Rupel brengen je langs de mooiste natuurplekjes en nieuwe picknicklocaties, met leuke weetjes onderweg. Leve de Scheldevallei Met het evenement wordt de bijzondere rol die onze rivieren en het Sigmaplan spelen in de klimaatverandering in de kijker gezet, een thema waar LIFE Sparc hard aan werkt. Het Europese project LIFE Sparc koos acht gebieden van het Sigmaplan uit die sneller worden ontwikkeld als klimaatbuffer. De rivier krijgt meer ruimte en kostbare getijdennatuur wordt hersteld. HOOGTIJ steunt daarnaast ook de ambitie van Rivierpark Scheldevallei: de Scheldestreek verder ontwikkelen als trekpleister vol unieke natuur en erfgoed. Wie weet spreken we over een aantal jaar over ‘Nationaal Park
Scheldevallei’?

Stroom mee met de langste golf

Ook al gaat iedereen deze zomer door Covid-19 alleen of met een beperkte groep op pad, je bent niet écht alleen: Samen vormen we een lange golf tussen Antwerpen en Gent.

Wie langs het water op pad is, wordt uitgenodigd om mee te stromen met ‘De Langste Golf’ door een filmpje te maken.

Stuur jouw golfbeweging door via messenger (facebook.com/lifeSPARC) of via e-mail (lise@rlsd.be) en maak kans op een leuke prijs. Samen zullen alle filmpjes één lange golf langs het water vormen en zijn we toch – een beetje – verbonden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *