“Kinderen kunnen op berenjacht, volwassenen doen een social distance-gedichtentocht”

TEMSE – Sinds begin mei kan men in Temse-centrum een gedichtenwandeling doen. Een initiatief van Elke Gyselinck en Lutgarde Marie Vervaet. Naast particulieren werken ook een aantal handelaars mee aan de gedichtenroute. Zo kan je ondermeer gedichten lezen aan het uitstalraam van traiteur Pure Italy, vishandel Sails, Atelier de Juiste Maat en frituur Bengies in de Kasteelstraat.

“De kinderen kunnen nog altijd op berenjacht gaan, maar dacht Poemtata vzw, waarom geen gedichtentocht organiseren voor de volwassenen”, klinkt het bij Elke en Lutgarde Marie. “De organisatie bezorgde ons 20 printklare gedichten en zo kan men een leuke De social-distance poëzie-wandelroute doen.”

“We wensen iedereen veel plezier met deze wandeling, of bij het lezen her en der van één van deze gedichten.
Wie graag ook een gedicht aan het raam hangt ? Tof ! Want dat doen wij ook ! Laat ons weten waar het hangt dan voegen we het bij in de mailing en op het routekaartje.

Je vindt de gedichten op volgende plaatsen:

Aan Cauwerburg 12 hangen drie creaties van Elke Gyselinck.

Aan de ingang van park Den Esch in de Orlaylaan, als je dat park doorwandelt met de vijver aan je linkerhand vind je voor de uitgang een tweede gedicht, bij de dierenartsenpraktijk De Braekeleer-Van Sprundel aan de Oeverstraat, een volgende aan Oeverstraat 42, aan het raam van de Dekenij aan de Oeverstraat, aan het oude gemeentehuis, aan de fontein op de Markt,

in de Kasteelstraat bij: dokter Brigitte Caura, traiteur Pure Italy, Atelier De Juiste Maat, vishandel Sails en frituur Bengies, en aan het Sint-Amelberga beeld in het parkje,

Aan de Wilfordkaai 28 kan je een prachtig gedicht lezen geschreven door de toen 16 jarige kleindochter van bewoonster Bernadette Lostrie. Ter gelegenheid van de dood van haar vader.

In de Stationstraat: begrafenissen De Ruyte en theaterzaal Roxy.

Verder bij Kaffee Het Schrijverke, schoenen Berga, juwelier Thierens-Van Wauwe en aan de bushalte in de Kouterstraat.

De gedichtenwandeling loopt langs Cauwerburg, Den Esch, Kasteelstraat, Wilfordkaai, Stationstraat en de Kouterstraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *