Geen corona overlijdens meer in WZC De Reiger en WZC ’t Blauwhof

TEMSE/STEENDORP – In de woonzorgcentra van Sleutelzorg zijn geen corona-gerelateerde overlijdens meer te melden. Men heeft er ook al een aantal nieuwe bewoners mogen verwelkomen.

De babbelbox in de Reiger en ‘ t Blauwhof was een succes, maar wordt nu vervangen door twee vaste ontmoetingsruimtes in de feestzaal van De Reiger en één in de ergoruimte van ’t Blauwhof.

“We opteren voor deze nieuwe formule omdat de gesprekken hier op een veilige manier kunnen doorgaan”, klinkt het. “We doen onze uiterste best om zoveel mogelijk bewoners een ontmoetingsmoment aan te bieden. Soms betekent dit ‘puzzelen’ in de agenda en mogelijks niet ingaan op de vraag van een bezoeker.”

Alle cohortafdelingen werden ondertussen opgeheven omdat er geen covid- gerelateerde overlijdens meer te melden zijn.

Nieuwe opnames

“In onze beide woonzorgcentra mochten we al enkele nieuwe bewoners verwelkomen. Vier bewoners in De Reiger en één in ’t Blauwhof.

Extra

Vormingplus Waas en Dender, heeft een schrijfactie opgestart waarbij inwoners van Temse een brief kunnen schrijven naar andere inwoners die deze periode eenzaam doorbrengen. In Temse worden de brieven gericht aan LDC ’t Achterpoortje. Van hieruit wordt gezorgd voor de verdere verdeling.

Iedereen die wenst deel te nemen kan dit!
Meer info op https://www.vormingpluswd.be/schrijf-ze-blij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *