Wekelijkse vrijdagmarkt met heel wat maatregelen en een verplicht circulatieplan (UPDATE)


²TEMSE – Het schepencollege besliste in zitting van 18 mei jl. tot heropstart van de wekelijkse vrijdagmarkt in Temse vanaf vrijdag 22 mei 2020 onder strikte voorwaarden.

“Het marktplan werd gedeeltelijk aangepast, zodat enkel de marktkramers met een vaste standplaats, dat zijn 48 kramen, worden toegelaten”, aldus burgemeester Luc De Ryck. “Tussen de kramen wordt een veilige afstand gehouden. De wandelgangen worden ook voldoende breed gemaakt.”

De nodige preventieve maatregelen worden genomen om alle personen te beschermen tegen de verspreiding van het COVID-19-coronavirus:

Er is een circulatieplan van toepassing met éénrichtingsverkeer voor de markbezoekers. De te volgen richting wordt aangeduid met grondmarkeringen, linten en nadars.

Er zijn ingangen aan de Kasteelstraat, de Wilfordkaai en de Dijkstraat. De uitgang van de Markt is langs de Oeverstraat, Dijkstraat en Wilfordkaai.

Er gelden heel wat regels: 

De social distancing-regels moeten te allen tijde door iedereen worden gerespecteerd. Er is daarom maximaal één bezoeker per 1,5 lopende meter kraam op de markt toegestaan. Voor de wachtrijen aan de kramen wordt om de 1,5 meter een markering aangebracht

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor marktkramers en hun personeel

Elk kraam moet eveneens middelen beschikbaar stellen om de nodige handhygiëne te garanderen

Voeding en dranken mogen niet op de markt of het openbaar domein worden geconsumeerd. Er mogen geen etenswaren of dranken in de vorm van proeverijen aan de klanten worden aangeboden.

Het gemeentebestuur stelt middelen om de nodige handhygiëne te garanderen beschikbaar bij het betreden en verlaten van de markt. Voor marktbezoekers wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen

Aan de ingangen worden op infoborden pijlen met de te volgen route aangebracht, alsook de richtlijnen om veilig te winkelen

Aan de in- en uitgangen wordt een medewerker van het gemeentebestuur (gemeenschapswacht of wijkwerker) ingeschakeld om de marktbezoekers te wijzen op het te volgen parcours en informatie te verstrekken over de hygiëneregels

De lokale politie zal toezicht uitoefenen op het naleven van de social distancing-regels en het aantal (max. 500) bezoekers op de markt. Wanneer er zich te veel volk op de markt bevindt om de afstandsregels te garanderen, zal de politie beslissen om de ingangen (tijdelijk) af te sluiten

Er dient individueel gewinkeld te worden en niet langer dan noodzakelijk en gebruikelijk. Een volwassene mag minderjarigen die onder hetzelfde dak wonen of een persoon die nood heeft aan begeleiding, vergezellen.

“De vaste marktkramers toonden zich alvast zeer tevreden met de snelle heropstart van onze wekelijkse markt. Wij rekenen op de medewerking van de marktkramers en -bezoekers om de richtlijnen strikt toe te passen en mee op te volgen”, besluit de burgemeester.

De hoofdingang van de vrijdagmarkt is aan de Kasteelstraat, Dijkstraat of Wilfordkaai. De uitgang aan de Oeverstraat, Dijkstraat en Wilfordkaai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *