Vanaf komende week Babbelbox aan WZC De Reiger

TEMSE – Vanaf komende week gaat men in WZC De Reiger van start met de ‘Babbelbox’, een initiatief om bewoners en familie met elkaar in contact te brengen.
De Babbelbox

“Aangezien we nog geen fysieke contacten mogen toestaan tussen bewoners en bezoekers, en in afwachting van een beslissing van de overheid inzake een bezoekregeling voor de toekomst, zochten we naar een creatieve oplossing”, klinkt het bij Welzijnsvereniging Sleutelzorg.

“Dit om na lange weken elkaar te moeten missen, een versoepeling op vlak van contact tussen bewoners en familieleden in gang te zetten. Wij danken ondertussen alle familie, bedrijven, particulieren, scholen en verenigingen voor hun giften, tekeningen, spandoeken en steunbetuigingen. Dit is een hart onder de riem in deze bewogen tijd.”

Bedoeling van de Babbelbox is bewoners en hun familie of vrienden elkaar te laten ontmoeten, zien en horen, gedurende een ingepland kwartiertje.

“We gaan een babbelbox-ruimte creëren aan de feestzaal.”

Geluidsinstallatie

“We gaan een babbelboxruimte creëren in de feestzaal van WZC De Reiger. Bewoners kunnen binnen blijven achter glas. Bezoekers zullen onder een tent op de parking een zitplaatsje krijgen voor 1 of 2 bezoekers. Uiteraard vragen we ook hier rekening te houden met social distancing. We voorzien een geluidsinstallatie om de gesprekken te vergemakkelijken.”

Bedoeling is te starten met de bewoners van de Covid vrije afdelingen: gelijkvloerse, derde en vierde verdieping van WZC
De Reiger.

“Zodra de isolatienormen voor de huidige cohort afdelingen in WZC De Reiger versoepelen, zullen we ook de bewoners van de eerste en tweede verdieping kunnen opnemen in de planning voor de Babbelbox.

Gespreksmomenten

“Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen (halen en brengen van bewoners, ontsmetten,…) zullen we werken met een agenda.”

Afspraken kunnen vanaf maandag 4 mei telefonisch gemaakt worden (naar analogie van de videomomenten) met de medewerkers van het onthaal: Tijdens kantooruren (9u-12u & 14u-16u) op het nummer 03/710 25 60.

“We plannen gespreksmomenten tussen 13.30 uur en 16.00 uur (laatste afspraak om 15.30 uur) als volgt:
Dinsdag : gelijkvloerse verdieping
Woensdag: vierde verdieping
Donderdag; derde verdieping
De Babbelbox in WZC De Reiger gaat effectief van start op dinsdag 5 mei

Momenteel zoekt men nog verder naar een praktische oplossing voor WZC ’t Blauwhof in Steendorp.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *