Informatievergadering voor openbaar onderzoek nieuwe rundsslachterij

TEMSE – Het bedrijf NV Hemelaer uit Opwijk heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor een uitbreiding van het bedrijfsgebouw en de verandering van een vergunde vleesuitsnijderij met een rundveeslachterij en talrijke ingedeelde inrichtingen aan de Haagdam in Temse.

Die omgevingsvergunningsaanvraag klasse 1 is ondertussen onontvankelijk- en volledig verklaard door de provincie.

“Het betreft de uitbreiding van de vergunde vleesuitsnijderij nv Hemelaer, gelegen aan de Haagdam 2 A te 9140 Temse (voormalige kippenslachterij nv Van Hoey) met een rundveeslachterij en diverse ingedeelde inrichtingen”, aldus de gemeentelijke Milieudienst

Het openbaar onderzoek zal lopen van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli 2019.

“In het kader van omgevingsvergunningsaanvraag klasse 2 voor het exploiteren van een vleesuitsnijderij werd eind 2017 een informatievergadering en begin 2018 een terreinbezoek georganiseerd voor de omwonenden (gezien de historische problematiek bij de voormalige kippenslachterij, meer specifiek illegale lozingen op de Barbierbeek, brandstoflekkages en vooral de aanslepende geuroverlast tot op het grondgebied van Kruibeke en Beveren)”, klinkt het bij bevoegd schepen Hugo Maes (CD&V).

“Aan de omwonenden werd beloofd om hen op de hoogte te brengen van de eventueel geplande aanvraag voor het exploiteren van een rundveeslachterij, heel wat anders dan een vleesuitsnijderij. Normaal was deze aanvraag gepland voor 2020 maar blijkbaar is het dossier in een extra versnelling geraakt want de vleesuitsnijderij is maar amper in exploitatie (de bouwwerken zijn nog lopende).

Naar aanleiding van het openbaar onderzoek wordt er een informatievergadering georganiseerd. Dit op dinsdag 25 juni om 20 uur in de feestzaal van het oud-gemeentehuis aan de Markt.

foto: Google Streetview

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *