Moslims vieren ook in Temse het einde van de Ramadanmaand

TEMSE – Vandaag dinsdag 4 juni was het een speciale dag voor moslims het was namelijk het einde van de vastenperiode genoemd de Ramadanmaand. Ook in Temse wordt dit uitbundig gevierd. Wij kregen een aantal foto’s doorgestuurd van de Turkse moskee aan de Edgard Tinelplaats.

“Tijdens de Ramadan, tussen zonsopgang en zonsondergang eten, drinken en roken moslims niet. Het is een maand van bezinning om stil te staan hoe goed we het wel hebben”, aldus Adem Gundogdu van de Socio-culturele vereniging Diyanet Cami aan de Edgard Tinelplaats. “Het vasten is niet verplicht voor zieken, kinderen en zwangere vrouwen. Wij maakten enkele sfeerbeelden van het gebed alvorens de familiebezoeken startten.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *