Magda De Meyer benoemd tot secretaris-generaal Europese Vrouwenraad

TEMSE – Magda De Meyer is tijdens de algemene vergadering van de Europese afdeling van de Internationale Vrouwenraad benoemd tot secretaris-generaal van de organisatie. Daarmee neemt de voorzitster van de Nederlandstalige Belgische Vrouwenraad een belangrijke internationale functie op.
Magda De Meyer in Oekraïne

“Vorig jaar ben ik een eerste keer naar een algemene vergadering geweest in Indonesië. Ik heb daar toen hard meegewerkt aan resoluties en standpunten, en dat heeft blijkbaar indruk gemaakt. Deze week hebben ze mij op de bijeenkomst in Oekraïne gevraagd om de functie van secretaris-generaal te bekleden.”

Vanuit die functie zal De Meyer de werking van de Europese afdeling coördineren.

“Er zijn twee belangrijke elementen: de twee jaarlijkse algemene vergaderingen, en de jaarlijkse VN-commissie rond vrouwenrechten in New York. We ijveren voor quota voor vrouwen in het parlement en regeringen in alle Europese lanen en we willen dat afspraken over omgaan met geweld tegen vrouwen nagevolgd worden. Oekraïne heeft een belangrijke resolutie nog niet ondertekend, we hopen druk uit te oefenen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *