Lenteweer zorgt voor massa volk tijdens 42e carnavalsstoet

TEMSE – Mede dankzij het mooie weer genoten vele duizenden toeschouwers van 42ste cavalcade in het centrum van Temse. Naast de groepen uit groot-Temse kon men weer heel wat wagens uit de ruime regio aanschouwen.

Nadat twee weken geleden de stoet van Elversele afgelast werd door het stormweer zorgde de weermaker nu voor lenteweer.

“Den diene van hierboven is nen Temsteneir”, klonk het ludiek bij vele toeschouwers.

Op vele plaatsen langsheen het parcours stond het publiek rijen dik. Het carnavalscomité wist dan ook weer vele carnavalsgroepen te overtuigen om naar Temse af te zakken.

“Dit jaar hadden we zelfs een aantal nieuwe groepen te gast die nooit eerder in Temse meeliepen”, glunderde voorzitter Dirk Mettepenningen. Zoals de Dendermondse groepen “De Mikkadoos”, en DKV “Tes allemol iet”. ”

Net zoals tijdens het carnaval in Aalst kiezen de lokale groepen in Temse steeds meer voor een thema waarmee men de spot drijft met bekende Temsenaars, vooral dan politici.

Met hun thema “Vlotjes naar den 1ste ondanks de woelige verkiezingszee“, gaven de Oeteldonkers een ludieke kijk op de hele verkiezingssoap van afgelopen verkiezingen.

Ook de Sharky’s met hun thema: ‘Spiegelt ulder ies oan ons‘ spotte met politiek Temse. Burgemeester Luc De Ryck was dan ook kop van jut tijdens hun ontbindingslied.

Bij de groepen zonder wagen koos Orde van de Baksteen uit Steendorp weer voor een lokaal thema: “Van au ieèn a tieè a drei. Ammei de koereurs die zèèn blij. Mè auwen otto zèède te loat. Want wij openen d’ieèste vielostroat !” Uiteraard in verband met de eerste fietsstraat die binnenkort in Temse geopend wordt. Maar nu al heel lang op zich laat wachten…

Meer foto’s, klik hier 

Eén van de nieuwe groepen in de stoet De Mikkadoos uit Dendermonde
KV Bepikt en Bestolen zouden wel eens voor de verrassing kunnen zorgen voor de prijzen in Temse
Ook KV Oekandanou uit Steendorp werd bijzonder gesmaakt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *