Groen licht voor Waesmeer: Minister keurt omgevingsvergunning goed

Ons Streven wil beslissing van minister aanvechten
TEMSE/TIELRODE – Vlaams minister van Omgeving Koen Van Den Heuvel (CD&V) heeft de omgevingsvergunningsaanvraag voor de gedeeltelijke opvulling en reliëfwijziging van het Waesmeer in Tielrode  goedgekeurd.

De vergunningsaanvraag kwam bij de minister terecht nadat zowel de Verenigde Eigenaars Waesmeer, het schepencollege als milieuwerkgroep Ons Streven beroep hadden aangetekend tegen de uitreiking van de vergunning door de provincie. De eigenaar wil een fiets- en wandelweg aanleggen rond de voormalige kleiput. Daarvoor moet een deel van de put opgevuld worden, oevers aangepast en bomen gerooid worden.

Ons Streven is van plan om een vraag tot schorsing in te dienen bij de Raad van Vergunningsbetwisting. “Het is niet gebruikelijk dat een minister een negatief advies van de Gewestelijke Adviescommissie naast zich neerlegt”, stelt Gert Hooftman van Ons Streven. “We betreuren de beslissing en gaan nu het dossier goed doornemen en onze volgende stappen bekijken, maar we willen deze beslissing sowieso aanvechten.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *