Peter Van Hoecke officieel aangesteld als Prins carnaval Elversele

Voorspelde storm kan roet in het eten gooien voor de stoet
Voorzitter doet oproep voor jong bloed in het comité

ELVERSELE- Met de overhandiging van de Gemeentesleutel door schepen Hugo Maes werd Peter Van Hoecke (45) in Huize De Fortune officieel aangesteld als Prins carnaval 2019 van Elversele.

Samen met eredame Karen, tevens zijn echtgenote en erejonker Maarten, zijn zoon, mag hij tijdens de stoet het Elverseelse carnaval in goede banen leiden.

Peter die eind vorig jaar de prinsverkiezing won tegen Eva De Caluwe zetten een aantal mensen in de bloemetjes, daarbij zijn echtgenote die volgens Peter niet echt carnaval-minded was maar die hij toch kon overtuigen om zijn eredame te zijn. En ook zijn ouders, die speciaal uit het ‘verre’ Gent waren afgezakt naar Elversele.

Tijdens zijn speech deed Albert D’Haen, voorzitter van carnavalscomité Jawohl, een oproep voor nieuw en jong bloed in het comité. Tevens kondigde hij aan plaats te willen ruimen voor een nieuwe voorzitter.

Op het eind van het officieel gedeelte kreeg de Albert D’Haen van het carnavalscomité nog een aandenken als ‘Beste Voorzitter Ooit‘.

Of de carnavalstoet kan doorgaan, met de storm die voorspeld is, zal zondagvoormiddag bekeken worden.
“Zoiets moet de brandweer beslissen”, aldus de voorzitter. “Maar het zou bijzonder spijtig zijn als de stoet moest afgelast worden, zeker met het vele werk dat door onze comitéleden de voorbije maanden verzet is om er weer een fantastisch kijkstuk van te maken.”

Meer foto’s, klik hier

Met de overhandiging van de Gemeentesleutel door schepen Hugo Maes werd Peter Van Hoecke officieel aangesteld als prins carnaval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *