Fietsersbond tevreden met fietsbeugels op Wilfordplein

Fietsvereniging wil ook doortrekking van fietspad aan Consciensestraat
TEMSE – De Fietsersbond van Temse inspecteerde tijdens zijn maandelijkse actie de nieuw geplaatste fietsbeugels aan het Wilfordplein. De fietsvereniging is ook vragende partij om het fietspad op de Wilfordkaai ter hoogte van de Concienscestraat door te trekken.
Het Wilfordplein

“We waren al langer vragende partij voor fietsenstallingen aan de kaai. Sinds de herinrichting kon je hier nergens nog je fiets kwijt, waardoor fietsers genoodzaakt waren hun fiets te stallen en vast te maken aan de balustrade van de kaai”, zegt voorzitter André Verheyen.

“We zijn dan ook blij dat vier parkeerplaatsen aan het Wilfordplein vervangen zijn door zestien fietsbeugels, goed voor dubbel zo veel fietsen. Zelfs met fietszakken kan je er nog net twee fietsen tussen kwijt. We verkiezen deze beugels ook boven de spiraalvormige fietsbeugels, die bij ons berucht staan als wielplooiers”, klinkt het. Die wielplooiers zullen in de toekomst verdwijnen, in ieder geval als het van schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) afhangt.

Carnaval

“We hebben al beugels geplaatst op verschillende locaties, zoals bushaltes en de academie. Heel concreet zal de huidige stalling aan het oude gemeentehuis op de Markt binnenkort verdwijnen en vervangen worden door wegneembare beugels in de Kasteelstraat, ter hoogte van De Gulden Cop. Zo is er geen hinder bij evenementen zoals bijvoorbeeld carnaval. Ook zullen de huidige fietsenstallingen aan de bibliotheek en het jeugdcentrum De Nartist uitgebreid worden. We bekijken nog waar we in de deelgemeenten extra fietsenstallingen kunnen plaatsen”, besluit de schepen.

Consciensestraat

De fietsvereniging hield ook even halt op de Wilfordkaai, ter hoogte van de Consciensestraat.
“Hier zou men best het fietspad doortrekken”, stelt secretaris Jozef Van Breuseghem. Zodat automobilisten merken dat hier doorgaand fietsverkeer is.”

De Fietsersbond is tevreden met de fietsbeugels op het Wilfordplein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *