Afvalkalender MIWA in een nieuw jasje

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Afvalintercommunale MIWA pakt uit met een nieuwe afvalkalender voor 2019. De gekende dubbelzijdige kalender maakt plaats voor een hedendaags, fris en compact boekje. Hiermee speelt de intercommunale in op feedback van de burgers die ze de laatste jaren kreeg.

Te groot formaat, klein lettertype, te veel kleurtjes door elkaar, … Dat en meer kreeg MIWA de laatste jaren te horen over de afvalkalender. Met deze bemerkingen ging ze aan de slag en kwam ze tot een nieuw formaat en frissere lay-out, vervat in een 36-pagina tellend boekje. Alleen het jasje werd aangepast, inhoudelijk blijft alles hetzelfde (wekelijkse zomerophaling voor huisvuil, snoeihoutophaling op aanvraag in het voor- en najaar, …).

Check zeker de juiste ophaaldagen bij start van het nieuwe jaar. Mogelijks wordt het PMD, GFT, huisvuil in 2019 op een andere opgehaald dan in 2018.

De kalender besteedt meer aandacht aan de ophaal- en sorteerregels en licht per maand een interessant onderwerp omtrent afval toe, afgestemd op het seizoen. Elke maand staat apart op een pagina zodat je niet afgeleid geraakt door andere data. Het lettertype is groter en enkel wat van toepassing is die maand, staat op die pagina genoteerd.

Op die manier wil MIWA ruis tegengaan en de gebruiksvriendelijkheid voor de lezer vergroten. Dankzij de perforatie onderaan kan je de kalender makkelijk ophangen. Bepaalde kalenders hebben door een drukfout geen gaatje gekregen, maar dat is er makkelijk zelf in te maken met een perforator.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *