Man gedood in Nederland: slachtoffer uit Temse is bekende in Antwerps drugsmilieu

TEMSE – In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.

De brandweer in Kloosterzande werd donderdagavond naar de Zeedijk geroepen voor een autobrand. In de omgeving van de brandende SUV, een Range Rover, werd het lichaam van een man gevonden. Volgens de politie staat het gezien de omstandigheden vast dat de man overleed ten gevolge van een misdrijf. Wie er achter de feiten zit en wat de aanleiding was, is niet duidelijk.

Twintig rechercheurs buigen zich over de zaak. Het openbaar ministerie Zeeland – West-Brabant geeft geen commentaar over de identiteit van het slachtoffer, maar volgens onze informatie zou het gaan om Raouf B., een veertiger uit Temse die gekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Zijn familie werd zondag op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Zuid-Amerikaanse drugslijn

B. dook in het verleden al op in een groot gerechtelijk onderzoek rond internationale cocaïnesmokkel, waarbij ook leden van de Hells Angels betrokken waren. Samen met twaalf anderen werd B. in juni 2014 opgepakt voor zijn betrokkenheid bij het opzetten van een drugslijn tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. B. werd gezien als één van de kopstukken van de bende.

Bij het onderzoek werden undercoveragenten ingezet en omdat de advocaten van onder andere B. zich vragen stelden bij de werkwijze van die undercoveragenten, werden alle dertien verdachten begin 2015 vrijgelaten in afwachting van hun proces.

Bron: Het Nieuwsblad/Temse

De uitgebrande auto en het lichaam van Raouf B. werden donderdag gevonden in het Nederlandse Kloosterzande. (FOTO: HVZEELAND.NL, RR)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *