DNA op kogelwerende vest uit Temse kan profiel opleveren

TEMSE – In de zakken die in Ronquières uit het kanaal gevist werden, lag ook een kogelwerend vest, vermoedelijk door de Bende gestolen in september 1983 bij Wittock-Van Landeghem in Temse. In de kraag werd een bloedspoor gevonden, wellicht van een Bendelid. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad.

Twee weken geleden werd het vest naar een lab in het Franse Lyon gestuurd, waar men gecodeerd DNA analyseert.

“Dat zou lichaamskenmerken van de betrokken persoon kunnen opleveren, zoals huidskleur, kleur van haar en ogen, lichaamsbouw, eventuele erfelijke ziektes, enzovoort. Kortom: een nauwkeuriger profiel dan de eerste “gewone” DNA-analyse in 2010 opleverde. Toen kwam men niet verder dan “een man die onbekend is bij de politie in binnen- en buitenland”.

“DNA van een kogelwerende vest zou een profiel kunnen opleveren van een persoon betrokken bij de Bende”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *