Wase Werkplaats heeft ambitie – Maatwerk met pioniersrol

W-pharma focust nog meer op farma en zorg
TEMSE – De afgelopen maanden zette Wase Werkplaats haar ambities voor de farmaceutische industrie kracht bij, door fors uit te breiden in haar activiteiten in Temse. Meer dan zes miljoen euro werd geïnvesteerd in 5.000 m² nieuwe cleanrooms en bijhorende logistieke infrastructuur. Deze investeringen werden zonder enige subsidie gefinancierd.

De voorbije week was er de officiële inhuldiging van de nieuwe site

Drie divisies, drie namen

Om de eigenheid van haar drie divisies weer te geven, houdt Wase Werkplaats tegelijk drie nieuwe namen boven het doopvont: W-green (Duurzaam groenbeheer voor openbare besturen en regionale industrie) / W-technics (Technische maatwerk voor de industrie in Zele) / W-pharma (Verpakken en labelen voor de farmaceutische wereld en zorginstellingen).

Co-packer voor industrie en zorg

De cleanroom  ((C):W-pharma)

W-pharma is onderverdeeld in twee units: Unit Medical Devices en Unit Geneesmiddelen.

“In onze afdelingen voor het verwerken van medische hulpmiddelen en voeding hebben we reeds jaren een waaier aan diensten voor de farma industrie”, stelt Anniek Elegheert van Wase Werkplaats (WW). “Naast manuele en geautomatiseerde verpakkingslijnen, bieden we voor elke klant maatwerk: printen van unieke barcodes, verpakken van flacons en blisters, samenstellen van gepersonaliseerde kits voor operatiekwartieren. In onze GMP ateliers verpakken we humane en veterinaire geneesmiddelen. Dit alles binnen wereldstandaarden op gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.”
Met de bouw van de nieuwe infrastructuur breidt WW het aanbod aan diensten fors uit.

“Onze nieuwe Unit Geneesmiddelen biedt de mogelijkheid tot primair en secundair verpakken voor ziekenhuizen en zorgindustrie (in cleanrooms klasse D)”, klinkt het. “Onze GMP activiteiten werden uitgebreid van 3 naar 10 lijnen. En op deze wijze verhogen we ook gevoelig onze capaciteit voor het verpakken van medische hulpmiddelen.”

Infrastructuur

Wase Werkplaats heeft dit ambitieuze project in een recordtempo gerealiseerd dankzij deskundige inzet van haar partners abv+ architecten uit Antwerpen en CSB, Cleanroom Systems België, een divisie van Group Jansen, die dit cleanroomproject Medipack van technisch design tot en met validatie voor hun rekening nam.

“Op acht maanden vormden we onze vestiging te Temse om tot een volwaardige farma site met de nodige opslagruimtes en voorzieningen voor personeel”, aldus Elegheert. “En dit met duurzame en energiebesparende technologieën.”

vlnr: Nadia Jansen, CEO Groep Jansen, directeur Wase Werkplaats Lucas Marain, Projectleider groep Jansen Koen Coeckelberghs en Commercieel directeur groep Jansen Eric Vanhees. ((C): W-pharma)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *