Open VLD blijft achter Emre Öz staan

TEMSE – Afgelopen donderdag was er ophef ontstaan in politiek Temse nadat de krant Het Laatste Nieuws Emre Öz, kandidaat op de Open VLD lijst, noemde als een lid van de Turkse organisatie Milli Görüs. De partij neemt het ondertussen op voor Emrez Öz en noemt de beschuldiging ’totaal bij de haren getrokken’. Ook op de sociale media wordt de liberale kandidaat gesteund, zelfs door kandidaten van andere politieke partijen.
Emre Öz

‘Wie Emre een beetje kent, weet dat hij geen radicaal is”, aldus voorzitter Philippe Heyvaert in Het Laatste Nieuws. De lokale afdeling begrijpt niet waar de commotie rond Öz, “die in Temse is opgegroeid en naar de scouts ging”, vandaan komt.

Open VlLDnoemt de beschuldiging van radicalisme ’totaal bij de haren getrokken’. De kandidaat “voedt zijn kinderen hier op, stelt hier mensen tewerk als aannemer en is overtuigd liberaal”, klinkt het.

Emre Öz is Open VLD-kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen (achtste plaats) en voor de gemeenteraad in Temse (vijftiende plaats). Hij zou gezeteld hebben in de lokale afdeling van de Belgische Islamitische Federatie, die banden heeft met Milli Görüs. Het BIF baat 26 moskeeën uit en heeft plannen voor een islamschool in Genk.

‘Genk en Temse liggen ongeveer 250 kilometer uit elkaar’, klinkt het. “En dit gaat over Temse, waar wij achter Emre staan.” Open Vld ziet geen problemen met het lidmaatschap van Öz in het bestuur van de vrije moskee in de Paterstraat, al zou hij sinds enkele maanden geen lid meer zijn.

Ook Oost-Vlaams gedeputeerde Hilde Bruggeman, die de provincieraadslijst trekt in het kiesdistrict Dendermonde – Sint-Niklaas, blijft achter Emre Öz staan. “Hij is de man uit Temse met fijne humor. Daarachter schuilt een harde werker en een man met het hart op de juiste plaats. Een meerwaarde voor onze lijst, aldus Bruggeman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *