Wordt 16de Temse in de Wolken een hoogvlieger ?

Komend weekend wordt er weer gefeest langsheen de boorden van de Schelde met de 16de editie van Temse in de Wolken (TIDW). Volgens de diverse nationale en regionale weerberichten wordt het komend weekend zomers warm.

Samen met de viering van de Internationale Vliegweek in 1912 en de herdenking ervan in 2012 is TIDW het grootste evenement dat ooit georganiseerd werd in de Scheldegemeente. Net zoals vele andere openlucht activiteiten staat en valt dergelijk evement met het weer.

Peter Eeckelaert Als we de nationale weermannen – en vrouwen mogen geloven krijgen we komend weekend stralend  zomerweer. Ook amateurweerman Peter Eeckelaert (foto) van Meteo Temse ziet zaterdag en zondag de  temperatuur de hoogte inschieten.

‘ De temperaturen worden zomers met op zaterdag 25°c en op zondag tot 27°c’, weet de Temsese regioweerman  ‘Maar er is toch iets wat we in de gaten moeten houden, de warme lucht die naar ons toekomt is niet stabiel en zowel zaterdag als zondag, telkens in de loop van de avond, is er kans op buien, zelfs met onweer) die fel uit de hoek kunnen komen en een flinke plens neerslag kunnen lossen.

 We moeten echter komende weekend van deze zomerse temperaturen genieten want volgende week is het over en uit, de wind ga dan de noord-west hoek opzoeken en dan gaan de zomerse temperaturen op vakantie voor een langere perioden.’

Dankzij de zomerse temperaturen kan deze editie van TIDW uitgroeien tot een hoogvlieger.

DSC_5126

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *