Weer brandstichting op natuurdomein

Gemeente doet oproep naar buurtbewoners

STEENDORP – Afgelopen nacht omstreeks 1.00 u. is er terug brand gesticht op het speelpleintje aan het Natuurhuis in de Kapelstraat in Steendorp, nu is het grote fort in brand gestoken.

Van de burcht blijft niks meer over

“Dit is al de tweede brandstichting op een paar weken tijd op dat speelplein”, aldus schepen van Natuur & Groen, Hugo Maes (CD&V). “Deze speeltuigen werden gebouwd en onderhouden door groep Intro. Ze vormden een deel van het prachtige natuurreservaat Roomkouter/Gelaagpark/Fort van Steendorp dat beheerd wordt door het gemeentebestuur van Temse. Dit fort werd door vele ouders/bezoekers als ‘fantastisch’ ervaren voor de beleving van hun kinderen bij het bezoek aan dit domein.

Op 16 september gaan op het domein de ‘Kleineige Feesten’ door.

“De afgebrande burcht zal een deel van het decor uitmaken en zal aanvoelen als mes in de rug van onze medewerkers die steeds trachten om dit domein attractief te houden”, klinkt het. “Ik doe dan ook een oproep aan de bewoners van Steendorp, de buren van dit prachtig domein om als ze iets gezien hebben of iets weten dit te melden aan de diensten van politie. We moeten deze pyromaan (pyromanen?) /vandaal (vandalen?) een halt toeroepen.”

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *