Seniorenmobiel in het straatbeeld met twee nieuwe wagens

TEMSE – Reeds voor de tweede keer gaat het gemeentebestuur van Temse in zee met het bdrijf ‘Special Ad‘ voor het verkrijgen van 2 nieuwe aangepaste wagentjes, die worden ingezet voor de dienst seniorenmobiel. Lokale ondernemers maken reclame op deze wagens en tonen zo hun maatschappelijke betrokkenheid.

“De voorbije jaren werden deze wagentjes al snel een herkenbaar beeld in de straat”, aldus schepen Hugo Maes. “Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet men zich wel aansluiten bij ‘Seniorenmobiel’. Momenteel zijn er 634 leden. De dienst werd in 2013 in het leven geroepen omdat De Lijn in onze gemeente moeilijk over de brug geraakt (‘Haal de lijn over de brug’) en het voor ouderen onmogelijk werd om op doktersbezoek/ ziekenhuisbezoek te gaan in de kliniek van Bornem/ Willebroek. Ook de verbinding met Sint-Niklaas is niet optimaal.”

Voor vele gebruikers is Seniorenmobiel niet meer weg te denken in het dagelijkse bestaan.

“Dit om bijvoorbeeld op tijd op hun doktersafspraak te raken of hun wekelijkse boodschappen te doen”, klinkt het. “Of om gewoon een bezoekje te brengen aan iemand of ergens een pannenkoek te gaan eten.
Onze medewerkers die met de Seniorenmobiel rijden, zijn meer dan chauffeur alleen. Ze gaan mee in de winkel om boodschappen in en uit te laden, ze begeleiden de mensen in het ziekenhuis om vlot bij hun afspraak te raken, ze zijn een luisterend oor voor de klanten die dikwijls eenzaam zijn en ze geven mode-en stijladvies wanneer er nieuwe kleding moet worden gekocht.”

Ook heel aangenaam bij de samenwerking met Special Ad is dat er aan het goede doel wordt gedacht. Op donderdag 23 augustus werden Welzijnsschakels Temse en Oxfam Wereldwinkel samen met de Fair Trade trekkersgroep in de figuurlijke bloemetjes gezet en kregen deze een financiële ondersteuning van 2500 euro voor hun werking.

Wie lid wil worden en zo gebruik maken van de dienst kan contact opnemen met Miralda Verdickt via 03/710.13 33 of miralda.verdickt@temse.be.

Meer foto’s, klik hier 

vlnr.: Wim Ivens (Special Ad), Miralda Verdickt en Guy Bonsecour (diensthoofden Sociale Dienst Temse en OCMW) Hugo Maes (schepen voor senioren) en de medewerkers van de dienst ‘Seniorenmobiel’

 

Heel wat handelaars steunden het initiatief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *