Zestiende Temse in de Wolken met nieuwigheden op de Kleine Kaai

 

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt op de Wilfordkaai de 16de editie van Temse in de Wolken plaats.
TidW_logoNaast kermis, straatanimatie, boottochten en gezelligheidsstands van verenigingen worden de hoogtepunten ook nu gevormd door muziekoptredens en vuurwerk. De organisatoren introduceren in samenwerking met de Jeugddienst en JOC De Nartist ook twee nieuwe smaakmakers: het DJ-eiland en de Koekenplank, beide gesitueerd op en aan de Kleine Kaai.

Daardoor verhuist een deel van de kermis naar de kant van de Scheldebrug waarbij naast de gebruikelijke kermisattracties ook de ‘Top Spin’ van de partij zal zijn..

‘Eigenlijk keert zo de kermis terug naar de oorspronkelijke plaats waar het opgesteld stond tijdens de Kaaifeesten’, weet burgemeester Luc de Ryck (CD&V).

‘Door de verhuis van de kermis van de Kleine Kaai naar de zijde van de Scheldebrug is de ganse kaai opgevuld met  stands’, stelt Carine Smet hoofdverantwoordelijke van de organisatie.

Muziek vormt als altijd het zwaartepunt van de feesten.

Zaterdag achtereenvolgens op het hoofdpodium (vanaf 18.30 u.):

The Norwegian Socks: Rockband  van eigen bodem, die steeds veel volk naar de kaai trekken.

Fixkes: Bekend van de megahit ‘Kvraaghetaan’ en in 2015 terug van weg geweest.

Filip Kowlier: Bekend van ’t Hof Van Commerce en de Westvlaming van dienst op Temse in de Wolken.

Het zondagprogramma op het hoofdpodium voorziet (vanaf 14.30 u.):

Who The Fab?: Zij brengen een hommage aan de laatste plaat van The Beatles. Ze waren er ook bij tijdens de Parkconcerten in Juli in het Scheldepark.

Mama Jody: Verrezen uit de samensmelting van vier muzikanten die hun roots hadden in de Sixties. Zo ondermeer Cell De Cauwer ex-drummer van The Pebbles en Vaya Con Dios. Ze brengen een mix van herkenbare songs uit sixties en seventies.

Niels Destadsbader: Tegenwoordig bekend van het VTM programma ‘Is er Wifi in Tahiti’ brengt met zijn vierkoppige live band een gloednieuwe live-tour.  Het publiek wordt getrakteerd op een swingende Nederlandstalige show met zowel eigen nummers als covers van Clouseau, Guus Meeuwis en vele anderen.

The Vicious: Een coverband die in 2015 tien jaar op de planken staan. Ze brengen de beste partymuziek aller tijden van de sixties tot het heden.

‘Ook dit jaar behouden we de traditie dat we Temse in de Wolken op zondag afsluiten met veel ambiance’, weet Carine Smet. ‘Ook dit jaar is dit niet anders met The Vicious.’

Dit jaar werkt ook JOC De Nartist mee aan het evenement. Zij introduceren twee nieuwigheden die zich situeren aan –  en op de Kleine Kaai: Het DJ-Eiland en de Koekenplank.

‘Deze zijn ontstaan om een fris en vernieuwend aanbod te garanderen voor het jonge publiek’, aldus verantwoordelijke Nicola De Cock. ‘Het wordt overdag een trekpleister voor de allerkleinsten, en ’s avonds voor de jongeren en jongvolwassenen. Een nieuwe inkijk die bij goed weer een meerwaarde zal betekenen in het totaalconcept.

Het DJ-Eiland en de Koekenplank worden verzorgd door medewerkers van JOC De Nartist en de Jeugddienst van Temse. Schepen van Jeugd Debby Vermeiren en jeugdconsulente Joke Maes hebben de nodige middelen uitgetrokken om dit project te realiseren.

DJ-Eiland

Dit Eiland zal de Kleine Kaai inpalmen, en zonder twijfel de harten veroveren van een talrijk jong publiek. Op de affiche staan top-DJ’s die de kaai in vuur en vlam zullen zetten.

2CHé Deejays

Dit vrolijke duo is al jarenlang een gevestigde waarde in Temse en ver daar buiten. Ze stonden al verscheidene keren in de Noxx, Carré, Daydream en ook al op Temse in de Wolken. Zij sluiten zaterdagnacht het feestgedruis af op het DJ-Eiland.

Disco Dasco

Hoogtijd dat deze internationaal bekende Temsenaren te horen en te zien zijn op eigen bodem. Met hun happy grooves en  sunshine rhythm house sluiten ze het zondagavondprogramma af.

Kidsdisco met Anick

Zeker even belangrijk als de andere DJ’s is Anick. Zij zorgt er met een interactieve DJ-set voor dat de allerkleinsten zich op zondagnamiddag kunnen uitleven.
Verder zijn er nog toppers als Hyperia, PRFSSRS, Cloudgrinder en Ramshack Party Pack.

Koekenplank

De Koekenplank is een creatie die ontstaan is om de twee hoofdsponsors van het evenement in de kijker te zetten. De ‘koeken’ verwijzen naar een biscuiterie en de ‘plank’ verwijst naar een houtshop.

‘De Koekenplank biedt twee dagen straatanimatie met sterke artiesten’, weet De Cock. ‘De voorbijgangers kunnen ook genieten van lokale talenten. De Koekenplank is er voor jong en oud. Het zullen trouwens de jeugdbelleman- en vrouw zijn die de Koekenplank zaterdag om 16 uur officieel openen op de Kleine Kaai.

Samuel Goossens

Dit toptalent zorgde al meermaals voor kippenvel en rechtstaande haren tijdens zijn periode bij de band Trivial Time. Deze keer verzorgt hij de show solo. Met zijn uniek stemgeluid en zijn voortreffelijk gitaarspel kan iedereen hem zondagavond bewonderen.

Drumsolo Arthur/Louis/Steven

Stuk voor stuk fantastische drummers, die op Temse in de Wolken de uitdaging aangaan om niet enkel op een drumstel te drummen. Ze geven een show met zowel alledaagse als verrassende elementen. Het loont beslist de moeite om deze jonge talenten zaterdag aan het werk te zien.

Finalisten Temse’s Got Talent

Finalisten van de talentenjacht Temse’s Got Talent geven het beste van zichzelf op de Koekenplank op zaterdagnamiddag. Zij zullen de eerste artiesten zijn die ooit op de Koekenplank zijn opgetreden.

Amaltea

Voor elk wat wils: Amaltea is een gemengd koor dat al jarenlang zijn repetities houdt in JOC De Nartist. Zij komen nu ook op het podium. Amaltea zal zondagavond te bewonderen zijn op de Koekenplank.

Beide dagen worden ook gekleurd door kermis, straatanimatie en boottochten. De toegang tot de kaai is gratis.

Traditioneel wordt op beide avonden vuurwerk afgeschoten en wordt de duisternis doorbroken met candlelightballooning.

‘Er is regelmatig kritiek op het feit dat we op beide dagen vuurwerk programmeren’, weet De Ryck. Maar enige jaren geleden hadden we beslist om het vuurwerk slechts één avond te programmeren. Maar de vuurwerkmaker stelde voor om zowel op zaterdag als zondag vuurwerk af te steken voor dezelfde prijs. Dus daarom staat er steeds tweemaal vuurwerk op het programma voor de prijs van één.’

Verspreid over de kaai staan er ook dit jaar   gelegenheidstanden van een aantal verenigingen: Handbalclub Attila, Scouts en Gidsen Temse, KV De Oeteldonkers, Volley Team Temse en KV De Fuivers Steendorp

TIDW 2015 organisatie
Vlnr.: Hoofdverantwoordelijke Carine Smet, Voorzitter van het organisatiecomité burgemeester Luc De Ryck (CD&V), verantwoordelijke ‘DJ-Eiland’ en de ‘Koekenplank’, Nicola De Cock

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *