Cordeel droomt nog altijd van woontoren op de Zaat

Bouwbedrijf Cordeel opende een gloednieuwe prefabafdeling op De Zaat. Het is de voorbode van een volledige verhuizing naar De Zaat. Cordeel blijft intussen ijveren voor een gigantisch appartement als landmark langs de Schelde.

Groep Cordeel, sinds de overname van het bedrijf Imtech België vorige week goed voor ruim 1800 werknemers, zet met de opening van de nieuwe prefabafdeling een belangrijke stap naar de complete verhuizing richting De Zaat. De groep was mee de drijvende kracht achter het immense vernieuwingsproject, waarbij de vroegere Boelscheepswerf na het faillissement werd omgevormd tot een kmo- en woonzone, goed voor ongeveer 900 nieuwe woongelegenheden en meer dan duizend jobs. Nu krijgt de groep op De Zaat zijn eigen thuishaven. “De prefabafdeling met betoncentrale en ijzervlechterij is 20.000 vierkante meter groot”, zegt algemeen directeur Dirk Cordeel. De afdeling ligt naast het droogdok, met aan de andere kant de metaalafdeling. Binnenkort verhuizen alle diensten van Cordeel uit de industriezone TTS naar De Zaat. Enkel Imtech België, goed voor 800 werknemers, blijft actief vanuit zijn vestiging in Brussel.

Voor algemeen directeur Dirk Cordeel is de verhuizing een belangrijke stap, maar hij kijkt ook uit naar een ander orgelpunt. “Een landmark langs de Schelde zou een opmerkelijke blikvanger kunnen zijn. Een hoog appartementsgebouw, dat het einde van de bewoning markeert. Het geeft dan meteen de grens aan met het kmo-gedeelte. Het hoogste gebouw telt momenteel een tiental verdiepingen. Zo’n landmark zou dubbel zo hoog moeten worden”, oppert Cordeel. Eerder dit jaar werd het voorstel al gelanceerd bij het gemeentebestuur van Temse. “Ik kreeg een brief met hde mededeling dat het bestuur dit niet ziet zitten.”

Uitstraling

Toch bergt Dirk Cordeel de droom nog lang niet op. “Zo’n gebouw zou een enorme uitstraling geven aan Temse en ik hoop dat het gemeentebestuur dat ook inziet. We hopen op twintig verdiepingen maar als dat voor de gemeente niet haalbaar is, kan het ook lager. Maar het zouden toch zeker vijftien verdiepingen moeten zijn. De bal ligt in het kamp van de gemeente.”

Cordeel wil nog altijd een woontorenrealiseren,op de Zaat
Cordeel wil nog altijd een woontoren realiseren,op de Zaat

Bron: HN, GVH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *