Broers Schreyen na vijftig jaar met pensioen als parochiepriester

Pastoor Lambert Lwamba Musinde wordt hoofd van nieuwe parochie Kruibeke/Temse

TEMSE/KRUIBEKE – Pastoor Julien Schreyen en broer en hulppastoor Wim Schreyen namen tijdens de twee uur durende feestviering zondag 1 juli na vijftig jaar afscheid als parochiepriester. Ze gaan het nu wat rustiger aan doen. Julien was tweeëndertig jaar pastoor in Temse. Hij gaat voortaan jonge priesters begeleiden. Wim zal zich verder engageren als pater in de Dominicanen-kloostergemeenschap.

“Ik heb hier enorm veel vreugde beleefd maar ook miserie gedeeld”, zei Julien in zijn afscheidstoespraak. “Ik heb tijdens die vijftig jaar als priester elke dag als eerste én als laatste beleefd. De Kerk is in Vlaanderen nog nooit zo vitaal geweest als nu, niet in kwantiteit maar wel in kwaliteit.”

De broers werden bedankt met een staande ovatie en bloemen.

Gisteren werd ook de fusie van de parochies van Temse en Kruibeke officieel bekrachtigd. Daarmee worden de tien afzonderlijke parochies in het gebied samengevoegd tot één parochie, Kruibeke/Temse.

De nieuwe parochie komt onder leiding van pastoor Lambert Lwamba Musinde die al actief was in Kruibeke. Hij is benoemd tot zogenaamd moderator van de parochie. Deze benoeming loopt over een periode van zes jaar. Hij wordt bijgestaan door hulppastoor Raf Van Loor. De fusie past in het plan om het aantal parochies in Vlaanderen terug te brengen van meer dan honderd naar een veertigtal.

Op het einde van de viering werd ook de parochieploeg voorgesteld aan de aanwezigen.

De eucharistievieringen vinden voortaan plaats op zaterdagavond om 20 uur in Tielrode, op zondag om 9 uur in Kruibeke en om 11 uur in Temse.

Meer foto’s van de viering, klik hier

Pastoor Lambert Lwamba Musinde gaat samen met hulppastoor Raf De Loor (midden) de nieuwe parochie leiden.
De parochieploeg in willekeurige volgorde: Van ambtswege: De Loor Raf, Lwamba Lambert, De Sloover André, Neirinck Luc (verontschuldigd), Todts Martin, Van Lombergen Marc Vanuit draagkracht: Cloostermans Werner, Engels Marino (verontschuldigd), Pauwels Iris, Scholliers Anne-Marie, Van Bladel Hilde, Van De Velde Marleen, Verdoorent Chantal

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *