De avonturen van de Temst Jupporters in Rusland

TEMSE/KALININGRAD – Wie donderdag goed naar de match Engeland-België  heeft gekeken en ook wel eens aandacht had voor de supporters naast het veld, heeft misschien wel een paar gezichten uit Temse herkend. Een kleine delegatie van de Temst Jupporters was namelijk naar Kaliningrad afgereisd.

De eerste Jupporters vertrokken dinsdagnacht al met de auto om de 1.400km af te leggen om na een rit van 16 uur en een strenge douanecontrole woensdagmiddag aan te komen in de Russische enclave.

Eens aangekomen trokken zij hun voetbalschoenen aan om mee te doen aan de supportersmatch (voor elke wedstrijd spelen belgische fans steeds tegen de fans van de andere club of een lokale club, nvdr.). Hierbij was 3-0 de uitslag tegen Engeland.

De overige Jupporters vertrokken woensdagavond met de bus vanuit Schelle. Door de drukte aan de grenscontrole duurde de rit wel iets langer dan de rit met de wagen. De rit duurde uiteindelijk een goede 22 uur, maar iedereen was erop voorzien en had de nodige lectuur, muziek of andere ontspanning mee genomen of konden kijken naar Gaston en Leo op tv.

Na dat alle Jupporters in Kaliningrad waren, trokken zij samen met alle andere supporters naar de indrukwekkende en nieuwe Arena Baltika. Daar schreeuwden ze vanop de eerste rij de Duivels naar de overwinning tegen Engeland. Wat leidde tot een paar hese stemmen en blije Jupporters.

Na de match trokken ze nog enkele uurtjes het centrum in om daar het feestje verder te zetten alvorens de terugrit naar België weer in te zetten.

(Met dank aan Caio Gyselinck)

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *