Fusie sociale huisvestingsmaatschappijen levert mogelijk extra aanwervingen op

SINT-GILLIS-WAAS / STEKENE / TEMSE – Twee sociale huisvestingsmaatschappijen, WoonAnker uit Temse en de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen uit Sint-Gillis-Waas en Stekene, fusioneren. Die fusie was nodig om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.  De nieuwe sociale woonmaatschappij werd op vrijdag 22 juni boven de doopvont gehouden in brouwerij VBCDK in Tielrode.

Voor onze huurders en het personeel verandert er weinig
Etienne Audenaert, Directeur Woonanker Waas

Vanaf 1 januari 2019 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen minstens duizend woongelegenheden aanbieden om hun werking te mogen blijven uitvoeren. Die wetgeving leidde tot gesprekken tussen drie Wase huisvestingsmaatschappijen WoonAnker, de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen (GMVV) en de Waasse Landmaatschappij. Die laatste stapte uiteindelijk eind vorig jaar uit de onderhandelingen. Vrijdagavond 22 juni werd de officiële fusie van WoonAnker en de GMVV gevierd, die de naam WoonAnker Waas meekreeg. De dienst biedt naast sociale woningen ook leningen aan. Aan het hoofd van de organisatie staan huidig directeur van WoonAnker Etienne Audenaert, voormalig voorzitter van WoonAnker Koen De Clercq en voorzitter van de GMVV Roeland Salaets die nu als ondervoorzitter zetelt.

“Voor onze huurders en het personeel verandert er weinig”, verzekeren de drie. “Al het personeel blijft in dienst, en we zullen in de toekomst mogelijk zelfs nieuw personeel aanwerven. Ook onze twee kantoren in Temse en Sint-Gillis-Waas blijven behouden voor de nabijheid van onze huurders. In Stekene blijven ook de consultaties in het OCMW-gebouw bewaard.”

1.700 woningen

De twee woonmaatschappijen hebben momenteel samen 1.700 woningen. “Daarmee zijn we bijna even groot als de Wase Huisvestingsmaatschappij uit Beveren. Dat maakt dat we in een goede onderhandelingspositie zitten mocht er opnieuw een schaalvergroting worden doorgevoerd.”

Op korte termijn zullen er honderd extra woningen gecreëerd worden in Steendorp in de Kerkhofstraat en in Tielrode tegenover woon-zorgcentrum Huize Vincent. In Sint-Gillis-Waas start in september de bouw van elf woningen en zes appartementen. Ook in De Klinge komen er acht appartementen. In Stekene worden nu al tien appartementen gebouwd en daar komen er dit najaar nog eens acht bij.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Meer foto’s van de officiële voorstelling, klik hier

 

Koen De Clercq, Roeland Salaets en Etienne Audenaert van WoonAnker Waas.
Bestuur en werknemers van Woonanker Waas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *